Fortinet MKB Partner Roadshow met TechAccess is goed verlopen

22-02-2017 | door: Witold Kepinski

Fortinet MKB Partner Roadshow met TechAccess is goed verlopen

De afgelopen twee weken reisden Fortinet en zijn distributeur TechAccess, een onderdeel van Exclusive Networks, door het land om MKB-partners een update te geven over de ontwikkelingen van het security landschap. De bedrijven kijken terug op een geslaagde roadshow.

Frank van der Gaarden, Channel Accountmanager Fortinet: “Door de steeds maar verder digitaliserende economie, signaleren wij dat het effectief beveiligen van een netwerk ook in het MKB steeds lastiger is geworden. Bedrijven worden regelmatig geconfronteerd met ransomware of zijn bang voor datalekken. In dit segment vertrouwt de ondernemer vaak volledig op de reseller, die naast de automatisering ook moet zorgen voor de optimale veiligheid van het netwerk.”

“Tijdens de Roadshow hebben we onze partners bijgepraat over de laatste stand van zaken op het gebied van informatiebeveiliging op de netwerklaag. De oplossingen van Fortinet zijn bij uitstek ook geschikt voor kleinere organisaties, want ze hebben als voordeel dat ze gebruik maken van dezelfde technologie die ook toegepast wordt bij Enterprises. Zo krijgt ook een organisatie in het MKB toegang tot de beste security-oplossingen die momenteel beschikbaar zijn.”

Berry van Waayenburg, Country Manager Exclusive Networks: “De Fortinet MKB Partner Roadshow is een goede manier gebleken om bestaande Fortinet-partners en nieuwe partners te updaten over recente ontwikkelingen. Exclusive Networks ondersteunt zijn Fortinet partners met vele services waaronder pre- en aftersales support en testapparatuur. Binnen Exclusive Networks is een Fortinet salesteam actief en Exclusive Networks is het Fortinet Authorized Training Center. Daarnaast is TechAccess sinds januari 2017 onderdeel geworden van de internationale distributeur Exclusive Group, waarmee ook internationale Fortinet-projecten eenvoudig te realiseren zijn.”

De focus van de informatieve bijeenkomst lag op de volgende punten:

- Het terugdringen van de complexiteit van het netwerk - waardoor de omgeving makkelijker te beheren is en de kans op fouten wordt verminderd.
- Security is geen puntoplossing maar een allesomvattend geheel – waardoor systemen in het hele netwerk onderling met elkaar kunnen communiceren en intelligentie kunnen uitwisselen.
- Vertragen is geen optie – nog te vaak wordt het toepassen van geavanceerde beveiliging vermeden om de performance op een netwerk overeind te houden. De oplossingen van Fortinet beschikken over krachtige hardware waardoor het mogelijk is om een goede performance te garanderen, ook als er bijvoorbeeld binnen geëncrypteerd verkeer moet worden gekeken.

De oplossingen van Fortinet komen samen in de Security Fabric – de allesomvattende beveiligingsvisie van Fortinet die organisaties in staat stelt om een netwerk effectief te beveiligen zonder dat er een compromis gesloten hoeft te worden. Tijdens de goedbezochte sessies kregen de aanwezige partners niet alleen het concept gepresenteerd, maar waren ze ook getuige van de kracht van de oplossing middels live demonstraties.
Vanwege de positieve reacties overwegen Fortinet en Exclusive Networks om van de MKB Partner Roadshow een jaarlijks terugkerend event te maken.

Terug naar nieuws overzicht
Security