Witold Kepinski - 22 februari 2017

Ford Motor Company kiest voor Oracle HCM Cloud Suite

Ford Motor Company kiest voor Oracle HCM Cloud Suite image

Oracle gaat samenwerken met Ford Motor Company. Het bedrijf koos voor de HCM Cloud Suite van Oracle om een meer gestroomlijnd, digitaal overzicht van HR-producten en -diensten te realiseren, voor een betere ervaring voor medewerkers en managers. Dit soort clouddiensten zijn een belangrijke enabler van HR-transformaties zo beweert Oracle.

Ford is de laatste tijd flink aan het investeren in zijn digitale strategie. Ford investeert bijvoorbeeld een miljard dollar in een startup die kunstmatige intelligentie voor zelfrijdende wagens ontwikkelt. Het miljard dollar gaat naar Argo AI en wordt gespreid over vijf jaar. Argo AI bestaat sinds dit jaar en werd opgericht door ex-medewerkers van Google en Uber. De startup wil dit jaar tweehonderd mensen in dienst hebben om de technologie te ontwikkelen, zij zullen ook samenwerken met technici van Ford.

BlackBerry Limited heeft verder eind 2016 een overeenkomst getekend met Ford Motor Company voor additioneel gebruik van BlackBerry’s QNX- en beveiligingssoftware. De deal versnelt BlackBerry’s transitie van hardware naar software en ondersteunt Ford Motor Company bij het naar de markt brengen van connected auto’s.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!