Witold Kepinski - 23 februari 2017

Orange Business Services biedt met Huawei technologie publc cloud

Orange Business Services biedt een nieuw wereldwijd publiek cloudaanbod dat advies, auditing, integratie en beheerde diensten voor cloudinfrastructuur en toepassingen bevat. De diensten, die in partnership met Huawei worden geleverd, vullen het bestaande Orange private cloud-portfolio aan en moeten bedrijven helpen met hun digitale transformatie, zo beweert Orange Business Services.

Het hoofddoel van de internationale cloudstrategie is om multinationals te helpen hun legacy bedrijfsapplicaties te migreren naar de cloud en te verzekeren dat hun infrastructuur en applicaties beschikbaar zijn in alle geografische regio’s waar ze moeten worden gehost. De nieuwe clouddiensten zullen worden uitgerold in West-Europa en Zuidoost-Azië in april 2017, gevolgd door de VS in oktober 2017. Het Midden-Oosten en Afrika zijn gepland voor 2018.

OpenStack

Door het partnership met Huawei kan gebruik gemaakt worden van OpenStack-technologie, een open-source software platform voor cloud computing. Open standaarden en interoperabiliteit zijn van groot belang om aan de vraag naar grote, schaalbare en publieke cloudoplossingen te kunnen voldoen door schaalvoordelen aan te bieden en het gevaar van gepatenteerde lock-in te vermijden. Orange heeft voor Huawei gekozen omdat het een speler is op het gebied van OpenStack en zich bovendien in het epicentrum van de voortdurende ontwikkeling van dit platform bevindt.

Aanvulling van bestaand portfolio

De nieuwe publieke clouddiensten zullen de bestaande Orange private cloud-portfolio aanvullen. Dit biedt de kans om high-performance integrated hybrid clouddiensten aan te bieden. Om de hoogst mogelijke veiligheid van cloudinfrastructuur te kunnen garanderen, kunnen de klanten vertrouwen op de diensten en de expertise van Orange Cyberdefense.

Orange Business Services zal de datacenterfaciliteiten aanbieden, evenals de netwerk- en veiligheidsinfrastructuur, de infrastructuur van klanten, management van applicaties en professionele diensten ter ondersteuning van cloudmigraties. Huawei levert de hardware, ontwikkelt het technologieplatform en OpenStack OS, en beidt level-3 ondersteuning.

“Onze klanten hebben de behoefte aan een internationaal publiek cloudaanbod, dat hen in staat stelt om te anticiperen op nieuwe technologieën en om de uitdagingen die gepaard gaan met het transformeren van hun IT-diensten op internationaal niveau het hoofd te kunnen bieden. Om hen te kunnen blijven ondersteunen is het essentieel om over de beste technologie te beschikken, in combinatie met een hoog niveau van veiligheid en bijbehorende diensten. Hiermee kunen onze klanten de uitdagingen op het gebied van zowel digitale transformatie als internationale ontwikkeling aangaan. Door met Huawei’s OpenStack-experts samen te werken, bieden we een veilig en flexibel platform aan dat op een open architectuur gebouwd is en dat naadloze end-to-end diensten mogelijk zal maken, dat bovendien minder kwetsbaar is om aan te sluiten en dat meer keuzes biedt,” zegt Philippe Laplane (foto), Directeur van Orange Cloud for Business, Orange Business Services.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!