Redactie - 23 februari 2017

Avnet en IBM bieden Advance IoT-oplossingen vanuit ontwikkelingslaboratorium

Avnet, heeft een samenwerking aangekondigd met IBM om de time-to-market voor IoT-oplossingen te versnellen. Onder leiding van zijn Technology Solutions-team zal Avnet samen met IBM een gezamenlijk laboratorium opzetten voor Watsons Internet-of-Things (internet der dingen, IoT) in IBM's onlangs geopende internationale centrum voor Watson IoT-oplossingen in München, Duitsland. Avnet gebruikt deze unieke omgeving voor het etaleren, demonstreren, ontwikkelen en verkopen van innovatieve IoT-oplossingen.

"IoT kan zonder beperkingen worden gebruikt om de wereld te verbeteren. We zien al een enorm potentieel in nieuwe IoT-toepassingen die we samen met onze klanten ontwikkelen. Ze variëren van het beschermen van onze kinderen tot het voorkomen van de veteranenziekte", aldus Patrick Zammit, wereldwijd directeur van Avnet Technology Solutions. "Doordat we als Avnet recent zijn gaan samenwerken met IBM, kunnen we onze klanten sneller het fundament bieden dat ze nodig hebben om snel verhandelbare IoT-oplossingen te ontwikkelen."

In het lab kunnen klanten van over de hele wereld communiceren met IoT-experts van Avnet en IBM om werkende prototypes en oplossingen te creëren, die gebruikmaken van de zakelijke voordelen van Watson IoT en de kracht van cognitieve computers. Ze kunnen ook hun technische IoT-expertise vergroten door praktische werkervaring op te doen in het lab. Daarnaast zullen Avnet en IBM contact met klanten opnemen over gezamenlijke zakelijke kansen.

"Tegenwoordig zijn er bijna 20 miljard verbonden apparaten in de wereld. Daarmee wordt het internet der dingen heel snel de belangrijkste gegevensbron op aarde", zegt Harriet Green, wereldwijd hoofd van Watson IoT. "Doordat Watson cognitieve computers gebruikt, hebben we de mogelijkheid om die gegevens in zinvolle inzichten om te zetten en zo ondernemingen, industrieën en de samenleving om te vormen. Wij zijn trots op het partnerschap met Avnet in ons nieuwe hoofdkantoor van Watson IoT in München, in een nieuw gezamenlijk lab waar onze beste breinen kunnen samenwerken. Met deze overeenkomst bundelen wij onze gedeelde diepe geschiedenis en expertise om het potentieel van het internet der dingen te benutten."

Het gezamenlijke lab zal klanten helpen en inspireren zich "de kunst van het mogelijke" met IoT voor te stellen – door nieuwe bedrijfsmodellen op te stellen en innovatieve benaderingen van uitdagingen in diverse branches te verkennen. Een manier waarop Avnet dit wil bereiken, is via zijn nieuw verworven tak Premier Farnell, die het lab zal gebruiken voor het ontwikkelen van proof-of-concept printplaten in combinatie met de diensten van IBM's Watson IoT en Bluemix-diensten op apparaatniveau. Het doel is het creëren van een naadloze ervaring voor klanten, zodat ze snel gebruikmaken van nieuwe gebruiksscenario's voor klanten.

"Onze focus ligt op het helpen van bedrijven om hun ideeën op de markt te brengen – proof-of-concepts zijn daarvan een essentieel aspect", aldus Richard Curtin, senior directeur strategische allianties voor Premier Farnell. "In het lab gaan we nieuwe printplaten ontwikkelen met verbeterde cloud- en softwaremogelijkheden, waarmee we onze klanten een enorme boost geven in het bouwen van slimmere IoT-oplossingen die een positieve invloed kunnen hebben op onze wereld."

Naast het lab werken Avnet en IBM actief samen aan een IoT-aanbod dat de ontwikkeling van oplossingen zal versnellen met de platformen IBM Watson IoT en IBM Bluemix. Dit omvat IoT-starterkits van Avnets bedrijven Electronics Marketing en Premier Farnell. Klanten krijgen toegang tot een uitgebreide catalogus met meer dan 150 IBM Bluemix-clouddiensten, waaronder het IBM Watson IoT-platform, DevOps, mobiele en analysediensten via de Avnet Cloud-marktplaats. Daarnaast hebben de klanten toegang tot diepgaande technische training over het IBM Bluemix- en IBM Watson IoT-platform via Avnets voor trainings- en opleidingsdiensten.

"Er zijn vaak 10 of meer partners nodig om één enkele IoT-oplossing te ontwikkelen, en het kan lastig en tijdrovend zijn de juiste partners" te vinden, aldus Mark Martin, vicepresident van Avnet, IBM Global Supplier Executive. "We zorgen dat onze partners niet meer hoeven te gissen, door voortdurend een solide ecosysteem te bouwen van bekende ondernemingen. Onze partners kunnen met deze ondernemingen samenwerken om hun IoT-oplossingen te ontwikkelen. Het nieuwe gezamenlijke lab wordt een belangrijke plek voor klanten en partners om samen te werken met experts: zo kunnen ze het ontwerp van hun oplossingen snel doorlopen. Het is ook een essentiële hulpbron die een belangrijk zal zijn in de portfolio van technologische oplossingen op de lange termijn."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!