Witold Kepinski - 23 februari 2017

Northern Trust en IBM bieden blockchain oplossing voor private equity markt

Northern Trust en IBM bieden blockchain oplossing voor private equity markt image

Northern Trust en IBM kondigen vandaag de eerste commerciële toepassing van blockchain technologie in de private equity markt aan. Naar verwachting groeit deze markt exponentieel in de komende 10 jaar, waardoor er een grote behoefte is aan een meer transparante, veilige en efficiënte manier om complexe processen en documenten voor elk fonds te behandelen.

Blockchain technologie stelt private equity fondsen in staat om eigendomsbelangen over te dragen. Het zal op een betrouwbaar platform beheerd, onderhouden en gecontroleerd worden door regelgevende instanties in de gehele investeringscyclus. Dit is een echte innovatie voor de markt en verandert de wijze waarop private equity tot op heden geadministreerd werd.

De blockchain oplossing van Northern Trust en IBM is ontworpen voor alle deelnemers in de keten: van investment managers, general partners en commanditaire vennoten tot aan fondsbeheerders, toezichthouders en accountants. In dit private equity ecosysteem, is fondsinformatie gedeeld en benaderbaar via digitale sleutels en permissies. Elke deelnemer heeft een unieke ledger en node om een versie van de waarheid creëren. Northern Trust en IBM hebben de kennis en vaardigheden van alle betrokken partijen gecombineerd, inclusief individuele bedrijven en markt regulators, om een oplossing te maken die waarde toevoegt in een live omgeving.

IBM helpt Northern Trust om de uitdagingen rondom ‘time’ en ‘trust’ op te lossen: de overdracht en verkoop van assets vind in real-time plaats en de transparantie leidt tot beter vertrouwen, veiligheid en regelgevend toezicht. De nieuwe oplossing is gebaseerd op Hyperledger Fabric en gebouwd op IBM´s goed beveiligde Blockchain netwerk.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!