HPE multi-stack geschikt voor Red Hat OpenStack Platform en Ceph Storage
23-02-2017 | door: Witold Kepinski

HPE multi-stack geschikt voor Red Hat OpenStack Platform en Ceph Storage

 Hewlett Packard Enterprise en Red Hat gaan samenwerken om de implementatie van network functions virtualization (NVF) oplossingen te versnellen. De samenwerking is gebaseerd op open, productieklare en op standaard gebaseerde infrastructuren voor datacenters. HPE gaat gebruiksklare en vooraf geïntegreerde HPE NFV System oplossingen en HPE Validated Configurations voor NFV aanbieden binnen het Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage voor Communications Service Providers (CSP’s).

In lijn met HPE’s multi-cloud en multi-stack strategie en andere Open Stack software activiteiten, werkt HPE samen met Red Hat om de adoptie van OpenStack door CSP’s te versnellen. Dit biedt volgens de twee partners hun klanten meer keuzemogelijkheden via verschillende commerciële distributiemogelijkheden, zoals HPE Helion OpenStack Carrier Grade en Red Hat OpenStack Platform. Red Hat is een speler in open source en gebruikt een ‘upstream first’ aanpak voor de ontwikkeling van zijn producten, inclusief het Red Hat OpenStack platform. Daardoor biedt het Red Hat OpenStack Platform een open source basis voor NFV-implementaties.

De uitgebreide samenwerking zorgt ervoor dat Red Hat gebruik kan maken van de HPE OpenNFV Labs voor virtual network function (VNF) validatie. Klanten van Red Hat OpenStack Platform krijgen nu toegang tot de HPE VNF Onboarding Services. Het HPE OpenNFV Solution Portal is ook uitgebreid om VNF’s van Red Hat partners op te nemen. Dit helpt klanten aan gevalideerde oplossingen waarmee implementaties vereenvoudigd worden.

Daarnaast werken HPE en Red Hat samen om HPE NFV operations solutions te certificeren, inclusief HPE NFV Director for management and orchestration (MANO), HPE Service Director for operations support systems (OSS), HPE VNF’s en de OpenDaylight gebaseerde HPE OpenSDN Solution op het Red Hat OpenStack Platform. Dit wordt ondersteund door de end-to-end supportoplossingen van HPE.

De integratie met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage wordt beschikbaar met de release van HPE NFV System 1.4. HPE NFV System is een vooraf geïntegreerde oplossingsbundel die een optimale mix van hardware en software bevat. Deze optimale mix zorgt voor de vereenvoudiging en versnelling van NFV-implementaties en biedt klanten een eenvoudigere end-to-end ervaring als het gaat om bestellen, implementatie, operations, lifecycle management en services. De bundels zijn volledig getest en ontworpen als bouwstenen, zodat klanten klein kunnen beginnen en uit kunnen schalen naar gelang de behoefte groter wordt. HPE NFV System 1.4 wordt in april 2017 verwacht voor zowel HPE Helion OpenStack Carrier Grade en Red Hat OpenStack Platform.

Voor klanten die op zoek zijn naar ondersteuning, systeemintegratie en support voor Red Hat open source technologieën op HPE NFV System, biedt HPE Technology Services diverse diensten, waaronder: diensten voor strategieplanning, proof-of-concept, assessments, gevalideerde ‘active design’, integratie, support en uitgebreid programmamanagement. 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter