Wouter Hoeffnagel - 24 februari 2017

Meltwater neemt AI-specialist Wrapidity over

Meltwater, leverancier van media-intelligentie, heeft Wrapidity, een specialist in kunstmatige intelligentie (AI), overgenomen. Wrapidity gebruikt technologie die dataextractie van het web automatiseert. Het bedrijf is ontstaan op de universiteit van Oxford.

De technologie van Wrapidity helpt Meltwater om de continu groeiende hoeveelheid data op het web te monitoren en te analyseren. Meltwater sorteert hiermee voor op het verder optimaliseren van haar dienstverlening. De acquisitie van Wrapidity is de volgende stap in een reeks van overnames door Meltwater. Het doen van overnames is een integraal onderdeel van de groeistrategie van het oorspronkelijk Noorse bedrijf, dat ook vanuit Amsterdam opereert. Met de overname krijgt Meltwater zowel de technologie als het ervaren team van Wrapidity in handen. Daarnaast treden oprichters Dr. Tim Furche, Dr. Giorgio Orsi en Dr. Giovanni Grasso in dienst bij het bedrijf.

Verborgen inzichten uit ongestructureerde data halen
Jorn Lyseggen, CEO en oprichter van Meltwater: “Data science, machine learning en AI zijn onderwerpen die van strategisch belang zijn voor Meltwater. Mensen verdrinken vandaag de dag in alle ongestructureerde data. Wij doen er alles aan om de verborgen inzichten uit de immense hoeveelheid online data boven te halen en toegankelijk te maken. Met de overname van Wrapidity halen we de kennis en expertise van één van 's werelds grootste onderzoeksinstellingen op het gebied van AI in huis: de Universiteit van Oxford. Dat maakt me ontzettend trots.”

Georg Gottlob, hoogleraar Informatica aan de Universiteit van Oxford en medeoprichter van Wrapidity: “Directe toegang tot producten, plaatsen, mensen en nieuws heeft ons leven in de afgelopen tien jaar veranderd. Diezelfde toegang gaat bedrijven op een nog veel grotere schaal veranderen. Dat gaat ons voorstellingsvermogen te boven. Wrapidity heeft hier op ingespeeld met de ontwikkeling van een AI-technologie die het mogelijk maakt om relevante data uit het web te extraheren.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!