HPE ziet vraag naar servers, storage en netwerken teruglopen
24-02-2017 | door: Witold Kepinski

HPE ziet vraag naar servers, storage en netwerken teruglopen

HPE rapporteerde over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2017 een omzet van 11,4 miljard dollar, een daling van 10 procent. Whitman merkte op dat een niet nader genoemde tier-één topklant had gesneden in zijn aankopen, die een grote impact heeft gehad op de omzet. Naar verluidt gaat het om Microsoft die minder hardware kocht. De nettowinst bleef vlak op 267 miljoen dollar.

De HPE Enterprise Group zag de omzet met 12 procent dalen naar 6,3 miljard dollar. Inkomsten uit servers daalde met 12 procent, opslag (storage) daalde met 13 procent, netwerken kelderde met 33 procent en IT-diensten zag de omzet met 2 procent dalen.

Software

HPE Enterprise Services zag de omzet met 11 procent dalen naar 4 miljard dollar. HPE Software zag de omzet met 8 procent dalen naar 721 miljoen dollar. De Financial Services omzet steeg met 6 procent naar 823 miljoen dollar. De High-performance computing omzet steeg met 30 procent.

HPE ceo Meg Whitman zegt dat het bedrijf het juiste spoor volgt door het portfolio te versterken en de organisatie verder te stroomlijnen cq optimaliseren. Het bedrijf meldt dat meer dan 50 procent van haar personeel zich nu in lagelonenlanden bevindt. Groeikansen liggen verde met HPE Synergy, het partnership met Arista Networks en het overgenomen SimpliVity hyperconverged technologie.

DRAM

De belangrijkste redenen voor de mindere cijfers is de sterke dollar ten opzichte van de euro, aldus Whitman. Daarnaast vindt ze het matige NAND aanbod en stijgende DRAM prijzen slecht voor de business, iets waar Cisco en andere partijen ook last van hebben.

Lees het volledige overzicht over de HPE Q1 2017 kwartaalcijfers hier.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter