IJsselland Ziekenhuis neemt HPE Aruba Networks in gebruik
25-02-2017 | door: Witold Kepinski

IJsselland Ziekenhuis neemt HPE Aruba Networks in gebruik

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat werken met een nieuwe netwerkomgeving die bedrade en draadloze technologie combineert. Deze nieuwe omgeving, mogelijk gemaakt door Aruba, een Hewlett Packard Enterprise Company, en Zetacom, system integrator, ondersteunt patiëntenzorg en creëert een efficiëntere werkomgeving voor het ziekenhuispersoneel.

Dankzij het nieuwe netwerk kan het IJsselland Ziekenhuis voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan veilige en stabiele netwerkinfrastructuren. Het ziekenhuis kan essentiële applicaties en ziekenhuisdiensten naar apparaten van medewerkers, patiënten en bezoekers sturen. Zo kunnen zij overal, op elk moment en met ieder apparaat eenvoudig toegang krijgen tot de juiste informatie. Ook is de nieuwe infrastructuur geschikt om nieuwe toepassingen te introduceren. Denk daarbij aan in de zorg actuele ontwikkelingen op het gebied van tracking en tracing, en routebepaling voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos netwerk, bestaande uit toegangspunten, mobiliteitscontrollers en switches van Aruba. Het Aruba AirWave Network Management-platform is ingezet voor het beheer van de volledige omgeving (bedraad en draadloos), en Aruba ClearPass geeft elke aangesloten gebruiker machtigingen op maat. Door Aruba op het hele ziekenhuisterrein te gebruiken, kan het IJsselland Ziekenhuis bedrijfskritieke netwerken nog beter beveiligen en de toegang van patiënten en bezoekers eenvoudig beheren.

Wanneer het netwerk groeit, kunnen in de oplossing Aruba Bluetooth Low Energy-beacons (BLE) worden verwerkt, en is met het Aruba Meridian Mobile Engagement Platform integratie van toekomstige locatiegebaseerde services, mobiele toepassingen en Internet-of-Things mogelijk. Daarmee zouden ziekenhuismedewerkers bijvoorbeeld verschillende medische apparaten kunnen volgen, en kunnen patiënten en bezoekers zien waar ziekenhuismiddelen, zoals rolstoelen, zich bevinden.

Terug naar nieuws overzicht