FNV kiest voor HPE Aruba Networks wifi-oplossing van Unica Schutte ICT
24-02-2017 | door: Witold Kepinski

FNV kiest voor HPE Aruba Networks wifi-oplossing van Unica Schutte ICT

Vakbond FNV heeft Unica Schutte ICT geselecteerd voor het inrichten van een nieuw wifi-netwerk. Het nieuwe draadloze netwerk wordt op een uniforme wijze ingericht op de ruim 40 kantoren van de vakbondsorganisatie, met behulp van op HPE Aruba Networks technologie gebaseerde oplossingen.

Sinds FNV eind 2014 een fusie doormaakte waarbij de vakcentrale FNV en de bonden Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, FNV Bouw en FNV Sport werden samengevoegd tot één FNV-vereniging, was er vanzelfsprekend ook sprake van verschillende (draadloze) netwerk op de talrijke kantoren. Om die reden ging de FNV in gesprek met diverse ICT-leveranciers waar de verschillende voormalige onderdelen gebruik van maakten, om te vernemen welke centrale oplossing zij konden realiseren. Unica Schutte ICT bood samen met Aruba Networks een oplossing.

Algemeen directrice Erica Schaper tekende in februari het contract voor de inrichting van het nieuwe wifi-netwerk. Met de oplossing van Unica Schutte ICT kan de FNV haar medewerkers de snelweg van de toekomst bieden als het gaat om draadloos netwerkverkeer. Met de nieuwe wifi-omgeving hebben zij straks flexibel maar veilig toegang tot het netwerk op elk van de FNV-locaties. Ook de gasten van de vakbond kunnen de veilige en snelle draadloze netwerkomgeving gebruiken.

De komende maanden worden de wifi-netwerken per kantoor gemigreerd van het bestaande netwerk naar de nieuwe wifi-omgeving. Naast de inrichting van het nieuwe wifi-netwerk op elk van de circa 40 kantoren van FNV, gaat Unica Schutte ICT in de toekomst ook het beheer van het wifi-netwerk verzorgen. Als integraal onderdeel van de dienstverlening verzorgt het ICT-bedrijf dan de monitoring van het netwerk en de switches waar het netwerk gebruik van maakt.

Intensieve samenwerking

Voor Unica Schutte ICT is de opdracht bij FNV één van de grotere opdrachten op het gebied van wifi die het ICT-bedrijf mag uitvoeren. “Natuurlijk is het draadloze netwerk onderdeel van de totaaloplossing die we onze klanten doorgaans bieden, maar deze opdracht richt zich specifiek op het inrichten van een wifi-omgeving. We zijn uiteraard trots dat een organisatie met de omvang van de FNV voor onze oplossing heeft gekozen”, vindt commercieel directeur Ed Staal van Unica Schutte ICT.

De opdracht is bovendien het resultaat van de intensivering van de samenwerking met Aruba Networks, dat de wifi-technologie levert en sinds 2015 onderdeel is van technologiegigant Hewlett Packard Enterprise. Staal is te spreken over het partnership, dat verder voert dan alleen het leveren van hardware. “Aruba heeft nadrukkelijk meegedacht in het samenstellen van het voorstel en het toelichten van de functionele mogelijkheden. De FNV beschikt daardoor straks over een betrouwbaar nieuw wifi-netwerk op basis van de nieuwste techniek, maar kan na de implementatie ook gemakkelijk nieuwe functionaliteit gaan gebruiken. Dat biedt veel flexibiliteit en mogelijkheden voor de toekomst”, looft Staal.

Terug naar nieuws overzicht