Samsung toont mogelijkheden van 5G en end-to-end portfolio in de cloud
24-02-2017 | door: Redactie

Samsung toont mogelijkheden van 5G en end-to-end portfolio in de cloud

Samsung toont de toekomst van mobiele communicatie tijdens MWC 2017 in Barcelona tussen 26 februari en 3 maart 2017. Met de nieuwste netwerkoplossingen, waaronder 5G, laat Samsung zien welke grote stappen er de komende tijd in de mobiele markt gemaakt worden. MWC is ‘s werelds grootste beurs voor de mobiele branche. "Momenteel vinden er grote veranderingen in de mobiele industrie plaats," zegt Gerben van Walt Meijer (foto), Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. “Samsung loopt voorop in deze ontwikkelingen. Met onze innovatieve geest maken we het leven eenvoudiger, gemakkelijker en leuker, ook in het 5G-tijdperk.”

De belangrijkste oplossingen die Samsung tijdens MWC 2017 demonstreert:

De laatste ontwikkelingen in 5G, zowel op het gebied van mmWave als sub-6GHz frequenties. Demonstraties van mmWave 5G Fixed Wireless Access (FWA) op de beurs hebben een maximale datasnelheid van 4 Gbps.

Live videoanalyse met 5G. Zo wordt duidelijk hoe je enorme hoeveelheden video-informatie in real-time verzamelt. Ook is er op de beurs een latentievrije video-analyse in de Mobile Edge Cloud. De opkomst van big data op het wereldtoneel brengt veel nieuwe toepassingsmogelijkheden met zich mee; van misdaadpreventie en logistiekmanagement in winkelcentra tot patroonanalyse bij aankopen.

Virtualisatie speelt een belangrijke rol bij de opkomst van 5G. Bij de introductie van nieuwe bedrijfsmodellen en applicaties is het effectief, flexibel en snel functioneren van het netwerk essentieel. Op MWC demonstreert Samsung zijn ‘Virtualized RAN’, dat zich verder ontwikkelt tot een Unified RAN en 4G en 5G integreert. Werken in de cloud wordt nóg eenvoudiger door het embedden van kunstmatige intelligentie (AI). Denk aan tools voor big data analyse en een video IoT-platform.

Netwerkcapaciteit

Op MWC 2017 toont Samsung ook oplossingen die specifiek inspelen op de exponentiele groei van het mobiele dataverkeer. Met deze oplossingen blijft de gebruikerservaring goed. Zo optimaliseren ‘VoLTE Quality Monitoring & Analysis (VoMA)’ en ‘CognitiV Data Traffic Monitoring & Analysis (DMA)’ de kwaliteit van gesprekken voor iedere gebruiker, ongeacht het mobiele bereik. Samsungs big data analyse maakt dit mogelijk door het hele proces te automatiseren.

Samsung voert op MWC 2017 ook een live-demonstratie uit om de snelheid van 1 Gbps te tonen.

Extra bandbreedte

Omdat multimediadiensten een belangrijke inkomstenbron zijn, is het faciliteren van enorme hoeveelheden dataverkeer een belangrijk veld. Denk aan License Assisted Access (LAA), Shared Spectrum (bijvoorbeeld CBRS), MulteFire en WiFi AP. Op MWC introduceert Samsung de volledige line-up aan smallcells en WiFi APs, wat voor extra bandbreedte zorgt in ieder huis en bedrijf.

De MWC-stand van Samsung bevindt zich in Exhibit Hall 2 Stand 2M10 in Fira Gran Via. De stand is geopend van 27 februari tot en met 2 maart 2017. Ga naar www.mobileworldcongress.com voor meer informatie over MWC 2017.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility