Samsung Galaxy devices uitgerust met Audio Tuned by AKG
27-02-2017 | door: Witold Kepinski

Samsung Galaxy devices uitgerust met Audio Tuned by AKG

Samsung en Harman International Industries introduceren luisterervaringen op een hoger niveau op Samsung Galaxy-apparaten met geluid van AKG by Harman. Samsung en Harman zijn in 2016 een samenwerking gestart, voordat een definitieve overname gereed was.

De eerste stap in deze samenwerking is de Galaxy Tab S3, die is uitgerust met quad-speakers van AKG. Met 4K video en een Super AMOLED display biedt de Galaxy Tab S3 volgens Samsung een bioscoopachtige filmervaring en verhoogde productiviteit door de meegeleverde S Pen. De AKG-speakers in de tablet produceren geluid zonder vervorming of afleiding, en zorgen zo voor een meeslepende geluidservaring. Om geluid van de hoogste kwaliteit te garanderen, passen de speakers zich automatisch aan aan de manier waarop je de tablet vasthoudt, aldus Samsung.

Samsung en AKG verbreden hun samenwerking door AKG’s luisterervaringen ook naar Samsung Galaxy smartphones te brengen. Verschillende Galaxy-gebruikers kunnen binnenkort genieten van natuurlijk geluid met hoofdtelefoons van AKG die standaard worden meegeleverd in de doos van hun smartphone.

AKG by Harman werd opgericht door een ingenieur en natuurkundige met als doel om puur studiogeluid te maken dat kan dienen als katalysator van creatieve expressie. De microfoons en koptelefoons van AKG worden al 70 jaar gebruikt door ‘s werelds meest gerespecteerde musici, producers en DJ’s. AKG heeft een geschiedenis van innovatie met meer dan 1.000 patenten en meer dan 300 uitvindingen op het gebied van elektronische akoestiek.

"Harman en het AKG-merk zijn de logische keuze als het gaat om het verhogen van de geluidskwaliteit en het direct communiceren van een premium aanbod naar onze gebruikers,” zegt Gerben van Walt Meijer (foto), Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Voor een totaal nieuwe filmervaring wilden we het beste in geluid. Met onze samenwerking met AKG bereiken we dat. Zo kunnen Galaxy-gebruikers wereldwijd genieten van een verbeterde luisterervaring met onze mobiele producten.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware