Interxion neemt datacenteractiviteiten van Vancis over
27-02-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Interxion neemt datacenteractiviteiten van Vancis over

Interxion, een Europese leverancier van carrier en cloud-neutrale datacenterdiensten, neemt de datacenteractiviteiten van Vancis Holding over. Vancis is een onafhankelijke Nederlandse leverancier van colocatie, cloud en managed services opererend vanuit Amsterdam Science Park.

Het overgenomen datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, aangezien het de locatie is waar de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) initieel werd opgericht. Daardoor is er een diverse community van connectiviteitsproviders aanwezig in de regio. Het overgenomen datacenter geeft toegang tot meer dan 100 carriers en Internet Service Providers (ISP’s) en verdubbelt het bestaande aantal carriers bij Interxion in Amsterdam.

Toegang tot alle grote internet exchanges
Door de overname krijgen klanten van Interxion op zowel de campussen van Interxion Schiphol en Science Park toegang tot de connectiviteitsopties van beide locaties. Het gaat hierbij om alle internationale top carriers, meer dan 40 ISP’s, alle grote internet exchanges en grote cloud-platformen.

“Wereldwijd opererende bedrijven hebben vandaag de dag behoefte aan connectiviteit en een verscheidenheid aan cloud-platformen om te kunnen voldoen aan de dynamische vereisten van hun klanten en om waarde te creëren,” stelt David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion. “Interxion Science Park slaat een brug tussen onze campussen en de Amsterdamse connectiviteits-hub en verhoogt onze waarde propositie door het verdubbelen van onze carrier- en ISP-dichtheid in één van de belangrijkste connectiviteitsmarkten in Europa. Door het verbeteren van het aantal connectiviteits-, en cloud-opties die beschikbaar zijn in onze datacenters, hebben onze klanten meer mogelijkheden om waarde te creëren.”

Interxion Science Park
De overgenomen faciliteit, die vanaf heden “Interxion Science Park” genoemd wordt, is een essentiële connectiviteitshub voor klanten die Nederland en West Europa bedienen. Om en nabij driekwart van de 1800m2 aan serverruimte is benut, en er is in totaal 2.5 MW aan stroom voor klanten beschikbaar. Daarnaast heeft Interxion de mogelijkheid om de capaciteit op het huidige Science Park datacenter verder uit te breiden.

Vancis C&MS BV blijft eigenaar van zijn Cloud en Managed Services activiteiten en is een strategische samenwerking aangegaan met Interxion om de colocatie dienstverlening aan zijn klanten te kunnen blijven aanbieden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud