Redactie - 28 februari 2017

Tech Data neemt Avnet Technology Solutions definitief over

Tech Data heeft het bedrijfsonderdeel Technology Solutions van Avnet definitief overgenomen. Door de combinatie ontstaat een hoogwaardige, wereldwijde IT-distributeur met ongeëvenaarde mogelijkheden en de meest uiteenlopende end-to-end-oplossingen, van het datacenter tot de huiskamer aldus Bob Dutkowsky (foto), chief executive officer van Tech Data. Els Demeester wordt corporate vice president Integration.

Dutkowsky: “Ons gecombineerde bedrijf is perfect gepositioneerd in het epicentrum van het IT-ecosysteem, met de schaal en scope om dynamische markten overal ter wereld te bedienen. Hierdoor kunnen we onze klanten een end-toend-portfolio van IT-oplossingen aanbieden en de producten van onze leveranciers naar nieuwe klanten in meer markten brengen. De gemeenschappelijke cultuur en gedeelde waarden van onze organisaties, gekoppeld aan onze inzet om een klantervaring van wereldklasse te leveren, wordt de grondslag van het nieuwe Tech Data. Samen zijn we nog sterker en kunnen we meer voor onze partners doen dan ooit tevoren. We zijn ervan overtuigd dat de overname van Technology Solutions een winnende combinatie creëert voor onze klanten, leveranciers en aandeelhouders, en voor de medewerkers van beide organisaties.”

Met de overname van Technology Solutions worden de value-added distributieactiviteiten van Tech Data volgens de ceo aanzienlijk verbreed, zodat het bedrijf zijn partners beter kan helpen te profiteren van next-generation technologieën en zijn go-to-market-mogelijkheden kan uitbreiden met complementaire vaardigheden, uitgebouwde leveranciersrelaties en nieuwe klantgroepen. Het gecombineerde bedrijf heeft een grotere en evenwichtigere geografische spreiding en is onder andere actief in de regio Asia Pacific, een nieuwe markt voor Tech Data. Het bedrijf heeft vestigingen in 40 landen, met 14.000 medewerkers die ongeveer 115.000 klanten in ruim 100 landen bedienen.

Het bedrijf heeft ook zijn wereldwijde managementteam en verschillende nieuwe regionale en wereldwijde functies bekendgemaakt. De volgende teamleden leggen verantwoording af aan CEO Bob Dutkowsky:

Chuck Dannewitz, executive vice president, chief financial officer

Rich Hume, executive vice president, chief operating officer

Beth Simonetti, executive vice president, chief human resources officer

John Tonnison, executive vice president, chief information officer

David Vetter, executive vice president, chief legal officer

De volgende teamleden leggen verantwoording af aan COO Rich Hume

William Chu, president, Asia Pacific

Jaideep Malhotra, president, Global Computing Components

Joe Quaglia, president, Noord- en Zuid-Amerika

Patrick Zammit, president, Europa

Els Demeester, corporate vice president, Integration

Michael Urban, corporate vice president, Strategy, Transformation & Global Vendor Management

Financiële voorwaarden

De totale aankoopprijs op basis van de slotkoers was circa USD 2,6 miljard (behoudens bepaalde correcties na afronding van de transactie), met inbegrip van USD 2,4 miljard in contanten en 2.785.402 Tech Data-aandelen, die ongeveer 7,3 procent van Tech Data’s uitstaande aandelen vertegenwoordigen (na uitgifte van de nieuwe aandelen). Tech Data financierde het cashaandeel van de aankoopprijs met een combinatie van USD 1 miljard uit haar recente emissie van obligatielening, $1 miljard uit bankleningen op vaste termijn en de rest met contanten. Gedurende het eerste volledige jaar zal de transactie naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan Tech Data’s niet-GAAP-winst per aandeel. Het bedrijf verwacht binnen 24 maanden jaarlijkse kostenbesparingen van ongeveer USD 100 miljoen te realiseren. De eenmalige kosten die nodig zijn om deze kostenbesparingen te bereiken, worden op circa USD 150 miljoen geschat.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!