Redactie - 28 februari 2017

LG G6 smartphone heeft 5,7 inch scherm

LG G6 smartphone heeft 5,7 inch scherm image

Het nieuwste G6 smartphone topmodel van LG heeft een 5,7 inch scherm. Maar dankzij een aangepaste beeldverhouding moet het toestel ondanks die omvang vlot bedienbaar blijven. Dit meldt de leverancier tijdens MWC 2016 in Barcelona.

De G6 heeft een 18:9 verhouding op een scherm van 5,7 inch. Dat wil zeggen dat het toestel iets langer, maar minder breed is waardoor het nog vlot in één handpalm of een doorsnee broekzak past.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 821 chipset, 4 gigabyte geheugen en 32 GB opslag. De batterij heeft een capaciteit van 3.300 mAh en het toestel weegt 148,9 gram.

Ten opzichte van zijn voorganger, de G5 is de G6 een halve inch groter, iets dunner en voor het eerst is een smartphone van LG ook water- en stofdicht (IP68). De Europese versie van het toestel beschikt over Quickcharge 3.0 waarmee je de batterij voor de helft kan opladen in dertig minuten.

LG voorziet de G6 van twee 13 megapixel lenzen achteraan (bij de G5 was dat er eentje van 16 en 8 MP). De camera vooraan heeft 5 megapixel. Beide kanten beschikken ook over een ultra wide mode (100 graden vooraan, 125 graden achteraan) zodat je breed kan fotograferen. Foto's worden trouwens ook snel getoond op de onderste helft van het scherm, handig om snel te kijken of je pas genomen foto wel de moeite is.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!