Hewlett Packard Enterprise vernieuwt Network Virtualization portfolio

28-02-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Hewlett Packard Enterprise vernieuwt Network Virtualization portfolio

Hewlett Packard Enterprise kondigt updates aan voor zijn Network Virtualization (NFV) portfolio. Het technologieconcern biedt nieuwe tools om Communication Service Providers (CSPs) te helpen de uitrol van NFV toepassingen te versnellen. Daarnaast biedt HPE aanvullende gevirtualiseerde oplossingen om nieuwe gepersonaliseerde diensten te kunnen leveren.

Een overzicht van de belangrijkste updates:

  • HPE NFV System 1.4 - Een nieuwe versie van HPE’s voor-geintegreerde NFV-oplossing waarbij voortaan zowel Red Hat OpenStack Platform als HPE Helion OpenStack Carrier Grade 4.0 ondersteund wordt. Met ondersteuning van de op OpenDayLight gebaseerde HPE OpenSDN controller.
  • HPE VNF Onboarding Factory Service - Een nieuw programma waarmee CSP’s het onboarding proces van virtuele network functies (VNF) kunnen versnellen.
  • HPE Virtual Headend Manager - Een nieuwe, gevirtualiseerde oplossing voor het managen van de uitrol van Internet Protocol television (IPTV) content die zorgt voor een verbeterde customer experience en nieuwe mogelijkheden biedt om meer omzet te genereren.
  • Subscriber Data Management op HPE Virtualized NonStop - Een nieuwe, gevirtualiseerde Subscriber Data Management (SDM) oplossing die is geoptimaliseerd voor hoge fouttolerantie, beschikbaarheid en schaalbaarheid om sneller nieuwe, gepersonaliseerde diensten te kunnen ontwikkelen, tegen efficiënter kostenniveau.

“Wanneer telecombedrijven transformeren tot Digitale Service Provider, is een betrouwbare en solide basis netwerkinfrastructuur en een flexibel servicesplatform erg belangrijk” aldus David Sliter, Vice President en General Manager van de Communications Solutions Business unit bij HPE. “Met HPE NFV-oplossingen kunnen telecombedrijven een programmeerbare infrastructuur bouwen en daarmee de wendbaarheid van de Telco-cloud bieden. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun dienstverlening snel op te schalen naar behoefte van de klant.”

HPE NFV System ondersteuning voor Red Had OpenStack Platform
HPE NFV System is het geïntegreerde NFV-platform dat hardware en software van HPE combineert tot een complete oplossing voor NFV-workloads. Naast HPE Helion OpenStack Carrier Grade ondersteunt het HPE NFV System nu ook Red Hat OpenStack Platform. Door de aanvullende ondersteuning van Red Hat OpenStack Platform hebben CSPs en Network Equipment Providers (NEPs) meer keuze in vooraf gebundelde, geteste en ondersteunde Carrier Grade Virtual Infrastructure Management (VIM) tooling.

Meer informatie over de samenwerking met Red Hat is hier te vinden.

HPE NFV System 1.4
HPE NFV System 1.4 is een optie binnen HPE Helion OpenStack 4.0 en biedt CSP’s een OpenStack Mitaka gebaseerde VIM. Hierbij wordt ook gebruikgemaakt van de nieuwste OpenStack verbeteringen en het beschikt over HPE OpenSDN; een OpenDaylight gebaseerde Software Defined Networking (SDN) controller. HPE OpenSDN biedt Carrier Grade SDN-opties voor zowel de proprietary, als ook de OpenStack en container gebaseerde cloudplatformen.

HPE Helion Carrier Grade OpenStack 4.0 en HPE OpenSDN zijn nu beschikbaar als op zichzelf staande oplossingen. De integratie met HPE NFV System 1.4 wordt in april 2017 verwacht. Meer informatie is hier te vinden.

HPE VNF Onboarding Factory Service versnelt het VNF onboarding proces
Nu virtualisatie- en cloudtechnologieën steeds meer hun intrede doen in de netwerken van CSP’s en het aantal LTE/5G implementaties toeneemt, wordt het steeds belangrijker om nieuwe Virtuele Netwerk Functies (VNFs) snel te kunnen onboarden en integreren in netwerkdiensten. HPE lanceert hiervoor de HPE VNF Onboaring Factory dienst. Deze dienst verlaagt de risico’s, complexiteit en doorlooptijd die nodig is voor de onboarding en uitrol van nieuwe diensten.

De in de dienst gebruikte tooling is gebaseerd op open standaarden. Deze tools versnellen het proces om de VNF te analyseren en het informatiemodel, de templates en de benodigde descriptors te genereren die nodig zijn voor integratie van de VNF in de Management en Orchestratie (MANO) en NFV Infrastructuur. Hierbij kunnen meerdere VIMs ondersteund worden en is het mogelijk om de juiste servicemodellen te creëren voor leveranciers die de Open Standaarden voor Orchestratie ondersteunen.

NFV-VITAL framework
De HPE VNF Onboarding Factory Service maakt gebruik van het NFV-VITAL (Virtualization Impact on Throughput and Load) framework om de performance van verschillende VNF-types te bepalen, om tegemoet te komen aan de performancebehoeften van CSP’s en daarmee inefficiënte “do-it-yourself-acties” te voorkomen.

De HPE VNF Onboarding Factory Service heeft al twee jaar ervaring met het onboarden van VNF’s dankzij het HPE OpenNFV Partner Program. Hierbij is hetzelfde proces en dezelfde tooling gebruikt om VNF’s van zowel HPE als derde partijen op de “HPE OpenNFV Referentie Architectuur” te valideren. De HPE VNF Onboarding Factory service wordt voor VNF’s van verschillende niveau’s in complexiteit aangeboden en wordt geleverd door een wereldwijd netwerk van consultants.

De HPE VNF Onboarding Factory Service wordt vanaf maart 2017 verwacht. Meer informatie is hier te vinden.

HPE Virtual Headend Manager
HPE Virtual Headend Manager virtualiseert mediafuncties om een snellere time-to-market te realiseren en nieuwe mogelijkheden voor diensten te creëren. CSP’s maken gebruik van headend-apparatuur voor de distributie van content naar de devices van gebruikers. Additionele headend-toepassingen moeten snel worden ontwikkeld omdat eisen aan content toenemen en de manier waarop gebruikers content tot zich nemen snel verandert. Dit zorgt voor extra kosten en complexiteit.

HPE Virtual Headend Manager (vHM) heeft een software-defined aanpak en biedt een open, schaalbare en programmeerbare netwerkinfrastructuur. Dit zorgt ervoor dat CSP’s snel nieuwe kanalen kunnen uitrollen. Tevens kunnen de nieuwste technologieën toegepast worden zodra ze beschikbaar komen en kan de complexiteit van integratie worden beperkt.

HPE vHM
HPE vHM is gebaseerd op open standaarden voor Virtual Media Functies en maakt gebruik van commercial off-the-shelf (COTS) servers. Hierdoor wordt CAPEX verlaagd en wordt OPEX geoptimaliseerd doordat beheer eenvoudiger wordt. Tevens maakt HPE vHM nieuwe bronnen van inkomsten mogelijk dankzij innovatieve Channel-As-A-Service toepassingen.

HPE vHM wordt in maart 2017 verwacht. Meer informatie is hier te vinden

HPE Virtualized NonStop voor mission critical omgevingen
Dankzij Subscriber Data Management (SDM) technologieën kunnen CSP’s data van abonnees en devices over heterogene netwerken consolideren en beheren via een unified repository. Dit geeft operators de mogelijkheid om hun netwerken te vereenvoudigen en data-duplicatie en inconsistentie te vermijden. Daardoor kunnen ze nieuwe, gepersonaliseerde services sneller en kosteneffectief ontwikkelen.

HPE SDM-oplossingen kunnen worden ingezet als fysieke of virtuele netwerkfuncties via verschillende COTS hardware en software. Dankzij het gebruik van HPE Virtualized NonStop als SDM-implementatieoptie in mission critical CSP-omgevingen, wordt fouttolerantie, hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid toegevoegd aan gevirtualiseerde SDM-functies als Home Subscriber Service (HSS), Home Location Register (HLR), authentication, authorization and accounting (AAA), Intelligent Network Server (INS) en Universal Identify Repository (UIR).

SDM voor HPE Virtualized NonStop wordt in maart 2017 verwacht. Meer informatie is hier te vinden. 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud