Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2017

OBI4wan neemt Buzzcapture over

Het Amsterdamse software as a service (SaaS) reputatie analyse bureau Buzzcapture wordt overgenomen door OBI4wan, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Beide partijen bieden SaaS oplossingen voor (social) media monitoring en webcare aan. Door de krachten te bundelen versterken de partijen hun positie als marktleider op het gebied van webcare en media monitoring in binnen en buitenland. OBI4wan en Buzzcapture werken voor klanten zoals ING, DHL, VICE Media, Warchild, bol.com, Boskalis, Schiphol, Univé, NS en McDonald's. Klanten van beide partijen verkrijgen hiermee gecombineerde data-inzichten uit meer dan 20 miljoen online en social databronnen, evenals verschillende offline bronnen, zoals radio, tv en geprinte media (zoals kranten en tijdschriften).

OBI4wan, sinds halverwege 2016 strategisch en financieel ondersteund door Main Capital, wil zowel nationaal als internationaal door te groeien. Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Wij voorzien in de Benelux en DACH regio een consolidatieslag in deze groeiende markt. Met het bundelen van de krachten van OBI4wan en Buzzcapture komt er een marktleider in de Benelux, en maakt OBI Group een grote stap om uit te groeien naar een leidende speler in Noordwest Europa waarbij met name de DACH markt onze aandacht heeft.”

Logische combinatie
“De match tussen OBI4wan en Buzzcapture is eigenlijk heel logisch”, zo benadrukt Buzzcapture CEO Alex van Leeuwen. Van Leeuwen wijst erop dat door de krachtenbundeling de expertise van OBI4wan op het gebied van webcare en messaging wordt gecombineerd met die van Buzzcapture op het gebied van tooling en service voor monitoring en reputatie analyse.

Alexander de Ruiter, CEO OBI4wan licht toe: “De samenvoeging van Buzzcapture en OBI4wan levert een complete Best of Breed oplossing voor onze klanten en biedt een solide fundament voor onze internationale expansie". De opening van een kantoor in Berlijn biedt perspectief voor één internationaal totaalaanbod voor media monitoring, webcare en reputatiemanagement. De krachtenbundeling resulteert in een grote speler in de Benelux, waarbij beide partijen reeds klanten bedienen in België, Frankrijk, Italië, Duitsland en andere landen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!