Redactie - 01 maart 2017

VMware biedt Service Providers en Telco's software gedreven technologie

VMware, specialist in cloud, virtualisatie, datacenter en werkplek oplossingen, demonstreert deze week tijdens Mobile World Congress 2017 hoe het de digitale transformatie stimuleert van telecom-, kabel- en mobiele operators naar agile service providers.

Door middel van VMware’s unified software-defined architectuur, die Network Functions Virtualization (NFV), Mobility en het Internet of Things (IoT) omvat, kunnen CSP’s wereldwijd volgens VMwaee profiteren van potentiële nieuwe inkomstenstromen dankzij duurzame kostenbesparingen, grotere flexibiliteit en beveiliging en een gemoderniseerd netwerk dat 5G- en IoT-ready is. VMware’s complete portfolio van CSP-oplossingen is te zien in Hall 3 op Stand 3K10.

De grootste uitdaging van CSP’s vandaag de dag ligt volgens VMware enerzijds in het bouwen en toekomstklaar maken van hun netwerken en anderzijds in het zoeken naar nieuwe diensten-opportunities. Daarbij zorgt mobile computing bij hun business-klanten voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beheer en security, wat mogelijkheden biedt voor nieuwe managed services-diensten. VMware helpt CSP’s bij het sneller leveren van nieuwe diensten, het verbeteren van de algehele klantervaring en bij het verlagen van de kosten.

VMware’s cross-cloud-architectuur, gecombineerd met virtuele netwerkfuncties (VNF’s) en applicaties van het partner-ecosysteem, stelt volgens VMware CSP’s wereldwijd in staat diensten als VoLTE, IMS, enterprise SD-WAN, mobility- en workspace-management te leveren, evenals IoT-diensten voor connected cars, smart stadiums en smart cities. VMware’s ETSI-compliant NFV-platform maakt netwerkmodernisatie mogelijk, zodat CSP’s in staat zijn gedifferentieerde diensten te leveren en 5G-ready zijn voor de toekomst. CSP’s werken samen met VMware om Enterprise Mobility Management (EMM)- en Digital Workspace-diensten te leveren aan klanten over meerdere mobiele en desktop-platformen. Op IoT-gebied helpt VMware CSP’s kansen te maximaliseren door de werkwijze te stroomlijnen waarop zij hun IoT-infrastructuur gebruiken, beheren, monitoren en beveiligen.

“In het snel veranderende technologielandschap hangt blijvend succes en groei voor telco’s en CSP’s af van hun transformatie van generieke aanbieders van connectiviteit naar innovators die rijke diensten, content en gepersonaliseerde ervaringen leveren”, zegt Shekar Ayyar, executive vice president en algemeen directeur, Telco Group bij VMware. “Software-defined, gevirtualiseerde architecturen zijn de katalysator die service providers helpen hun netwerken te moderniseren door deze klaar te maken voor 5G en hun business open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Met VMware’s software-defined-architectuur voor NFV, mobility en IoT, zijn CSP’s in staat de innovatie van diensten te versnellen, operations en beheer te verbeteren en een reeks schaalbare en veilige mobiele applicaties en diensten te leveren.”

Basis voor netwerktransformatie en -modernisatie - VMware vCloud NFV

Met meer dan 80 NFV-implementaties bij ruim 45 CSP’s die tezamen wereldwijd meer dan 300 miljoen abonnees bedienen, moet VMware vCloud NFV zorgen voor innovatie en levering van diensten, en network operations kosten verlagen en optimaliseren. Het vCloud NFV-platform stelt organisaties in staat een multi-vendor en multi-function NFV-platform in gebruik te nemen dat service automation, veilige multi-tenancy, operations management en carrier grade-betrouwbaarheid levert met 5G-readiness. Tot op heden zijn 34 NFV-vendoren gecertificeerd als VMware Ready for NFV, waarvan inmiddels een groot aantal wordt ingezet in productieomgevingen van klanten. Met het vCloud NFV-platform kunnen CSP’s nieuwe diensten bouwen, provisionen en verkopen in slechts dagen in plaats van maanden, de klantervaring positief beïnvloeden en daarnaast OPEX en CAPEX aanzienlijk verbeteren zo beweert VMware.

Open standaarden en open source zullen een belangrijke rol spelen in de toekomstige architecturen waarop CSP’s diensten gaan leveren. Het vCloud NFV-platform ondersteunt met VMware Integrated OpenStack een open architectuur om integratie en interoperabiliteit mogelijk te maken. Bovendien speelt VMware een rol in bij verschillende open source-initiatieven. Recentelijk voegde VMware zich bij ‘s werelds grootste operators, AT&T en China Mobile, als een van de oprichters van het Open Network Automation Platform (ONAP)-project. ONAP komt voort uit de fusie tussen open source ECOMP en Open Orchestrator (OPEN-O)-project, twee van de grootste open source network-initiatieven, met als doel een geharmoniseerd en uitgebreid framework voor real time, policy-gedreven software automation van virtuele netwerkfuncties dat software-, netwerk-, IT- en cloud-providers en -ontwikkelaars in staat stelt snel nieuwe diensten te creëren. VMware is ook een belangrijke deelnemer van OpenStack, Open vSwitch en Open Source MANO (OSM).

Lees meer over VMware vCloud NFV 2.0

Enterprise Mobility Management- en Digital Workspace-diensten

VMware stelt CSP’s berder in staat een reeks enterprise mobility-diensten te bieden aan klanten die zich in verschillende fasen van de mobility lifecycle bevinden. Carriers verkopen VMware AirWatch, een Enterprise Mobility Management oplossinfen, en bieden het als managed service-oplossing via het VMware vCloud Air Network-programma. AirWatch maakt beheer en beveiliging van een groot aantal klant-devices mogelijk, inclusief BYO-apparaten en devices die verkocht worden door de CSP, en maakt enterprise collaboration services mogelijk zoals e-mail en file-sharing die het gebruik van data-abonnementen stimuleren.

CSP’s maken steeds meer gebruik van Digital Workspace-diensten via VMware Workspace ONE, dat de productiviteit en het gebruiksgemak van mobiele gebruikers optimaliseert door ze een ‘any app, any device’-ervaring te bieden. Door alle applicaties - mobiel, web, Windows (inclusief Windows 10), virtueel of cloud - te bieden in een enkele app-portal met identity integration voor single sign-on, kunnen carriers inkomsten uit enterprise datagebruik, software-levering en service opportunities maximaliseren. VMware helpt CSP’s een professioneel portfolio van diensten te ontwikkelen dat bestaat uit adviserende/strategische, implementatie-, support en managed services-aanbod aldus VMware.

Lees hier hoe CSP’s nieuwe inkomstenstromen kunnen realiseren met nieuwe AirWatch Managed Services.

IoT van de edge naar de cloud

VMware zegt tot slot CSP’s te helpen door de kansen van IoT zowel intern als extern te benutten door de werkwijze te stroomlijnen waarop zij hun IoT-infrastructuur implementeren, beheren, monitoren en beveiligen. VMware ondersteunt klanten over de gehele IoT-waardeketen - things, edge, data, netwerk, applicaties en gebruikers - met veilige, enterprise-grade end-to-end operations management- en infrastructuuroplossingen voor IoT. Met VMware kunnen klanten miljoenen ‘things’ gemakkelijk beheren, slimmer opereren en sneller innoveren door IoT use-cases sneller op te leveren, zo beweert VMware.

Lees hier hoe VMware en HARMAN samenwerken op het gebied van IoT.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!