HSO en Recreate ontwikkelen samen Microsoft HoloLens toepassingen
01-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HSO en Recreate ontwikkelen samen Microsoft HoloLens toepassingen

Microsoft Solution Integrator HSO bundelt haar krachten met het Twentse Virtual Reality-bedrijf Recreate. Samen slaan de partners een brug tussen bedrijfssoftware en mixed reality toepassingen. Er zijn reeds verschillende scenario’s ontwikkeld voor de branches waarin beide spelers actief zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een scenario gericht op de retailbranche in actie zien op EuroShop 2017, de grootste retailbeurs ter wereld. Hier zullen de partners gezamenlijk vanaf zondag 5 maart 2017 staan en onder andere de toepassingen van de HoloLens (augmented reality) demonstreren. 

Recreate, dat binnen twee jaar van 2 naar 20 medewerkers groeide, is specialist in Virtual Reality, Mixed Reality en kunstmatige intelligentie. Het wereldwijd opererende HSO verzorgt voor toonaangevende bedrijven ERP- en CRM-systemen voor retail-, productie- en servicebedrijven. Beide organisaties zien een toenemende vraag ontstaan naar mixed reality toepassingen op basis van data uit bedrijfsapplicaties als Microsoft Dynamics 365.

Combinatie van de virtuele en echte wereld

Waardevolle bedrijfsgegevens uit bijvoorbeeld een PIM- (Product Informatie Management) en/of ERP-systeem gecombineerd met de innovatieve techniek van de Microsoft HoloLens biedt tal van nieuwe mogelijkheden. In een retailomgeving biedt het nieuwe manieren van ontwerpen en het visualiseren van nieuwe producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tonen van een nieuw meubel in uw bestaande woning of het bekijken van bepaalde samples voordat men overgaat tot verdere ontwikkeling en productie. Genoemde voorbeelden brengen voor de consument de virtuele wereld samen met de echte wereld en leveren bedrijven niet alleen een efficiëntieslag op maar ook tijd- en kostenbesparingen.

Reparatie op afstand

Naast scenario's voor de retail te hebben ontwikkeld, hebben Recreate & HSO dit ook voor productie- en servicebedrijven gedaan. Een machinebouwer, bijvoorbeeld, kan zijn monteurs via de HoloLens alle benodigde gegevens meegeven en op afstand letterlijk door de bril van de monteur meekijken. De monteur ziet daarnaast alle informatie over de klant en de machine voor zich, terwijl hij zijn handen vrij heeft.

De HoloLens projecteert in het blikveld welk onderdeel moet worden vervangen en hoe dit moet gebeuren. Is de klus afgerond, dan worden klantgegevens, voorraad en bedrijfsinformatie direct in Microsoft Dynamics 365 weer bijgewerkt. Er komt geen werkbon meer aan te pas. 

Klaar voor de toekomst

“Met dit partnership willen wij klanten inspireren om nieuwe manieren van ontwerpen en visualiseren te ontdekken, om zo een betere klantervaring en service te bieden,” aldus Roy Kamphuis, oprichter en mede-eigenaar van Recreate.

Meer informatie

Van 5 tot 9 maart demonstreren HSO en Recreate enkele scenario’s, ontwikkeld voor retailers, op de retailbeurs EuroShop 2017 in het Duitse Düsseldorf. Bezoek ons op de stand: hal 6 – stand F17.

Terug naar nieuws overzicht