Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2017

Kaseya lanceert IT Management Platform instellingen in het hoger onderwijs

Kaseya, leverancier van IT management oplossingen voor managed service providers (MSP’s) en middelgrote organisaties, lanceert ‘IT Complete for Higher Education’. Deze nieuwe oplossing voorziet instellingen in het hoger onderwijs van een uitgebreide toolkit waarmee de kosten van IT drastisch verminderd kunnen worden, beschikbare middelen optimaal kunnen worden benut en biedt een gebruikerservaring die studenten, faculteitsmedewerkers en administratief medewerkers ondersteunt.

Hoger onderwijsinstellingen overal ter wereld worden geconfronteerd met een stortvloed aan uitdagingen. Toenemende concurrentie om de gunst van getalenteerde studenten en verminderde subsidies hebben gezorgd voor een forse financiële aderlating. Oplopende onderwijskosten en hooggespannen verwachtingen van studenten met betrekking tot state-of-the-art, digitaal verbonden campussen komen bovenop de al bestaande uitdagingen. Daar komt bij dat de onderwijswereld zich maar langzaam in de richting van een service-georiënteerde cultuur beweegt, waarin IT-afdelingen fungeren als echte ‘service delivery’ organisaties die de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren en profiteren van schaalvoordelen om te kunnen voldoen aan de groeiende behoeften van studenten en medewerkers.

Balans tussen behoeften van verschillende partijen
“Het beheren van IT-systemen voor een openbare universiteit is een enorme onderneming omdat je voortdurend de balans moet zien te vinden tussen de behoeften van studenten, faculteitsmedewerkers en de administratieve staf,” aldus Billy Wesley, assistent directeur Informatie Technologie aan Virginia Tech. Wesley stelt dat men een open en onafhankelijke leeromgeving verwacht, maar systeembeheerders tegelijkertijd verantwoordelijk zijn voor de bescherming van het netwerk van de instelling tegen interne en externe bedreigingen en het in de lucht houden van duizenden systemen. ‘Kaseya IT Complete’ helpt aan deze eisen te voldoen.

Met ‘IT Complete for Higher Education’ wil Kaseya een antwoord bieden op de unieke uitdagingen van onderwijsinstellingen zoals:

Optimalisatie van overbelaste en beperkte IT-middelen
Kaseya’s nieuwe oplossing maximaliseert de technicus-naar-endpoint ratio voor snellere services en onderhoud op afstand ondanks de complexiteit van de IT-netwerken van tegenwoordig. Campusnetwerken zijn doorgaans verspreid over verschillende en soms verder afgelegen gebouwen en locaties, met duizenden verschillende on- en off-site netwerkapparaten die beheerd moeten worden. Met ‘Kaseya IT Complete for Higher Education’ beschikken universitaire systeembeheerders over één gecentraliseerd beeld van de agent-architectuur, van signalen en rapportage, alsook cross-platform support. Enterprise-class mogelijkheden, zoals Service Desk, patching, antivirus, anti-malware en end-to-end documentatie, stellen IT-teams in staat om uitgebreide services en ondersteuning te bieden. Ook reduceert het ‘Kaseya IT Complete’ platform de noodzaak voor doorlopende trainingen en en de verwerking van documentatie die verband houden met de constant in- en uitstroom van medewerkers en studenten.

Schaalbaarheid ter ondersteuning van hoog-gedistribueerde en expanderende omgevingen
‘Kaseya IT Complete for Higher Education’ is ontworpen om IT-afdelingen in staat te stellen om meer te doen met minder en zo de waarde van een team te maximaliseren. De in het platform ingebedde ervaring van de technicus, gecombineerd met uitgebreide automatiserings- en herstelmogelijkheden stelt IT in staat om de Quality of Service met minimale onderbrekingen beschikbaar te stellen aan collegezalen en klaslokalen. Policy management tools zorgen dat processen op de juiste schaal en compliant verlopen, terwijl nieuwe API’s eenvoudige integratie mogelijk maken om andere tools uit te breiden of te automatiseren. Door IT-afdelingen in het hoger onderwijs in staat te stellen tijd te besparen wil Kaseya hen helpen geld te besparen.

Security en Compliancy bewaking
Ook zorgt ‘Kaseya IT Complete for Higher Education’ voor security en cyber bescherming, en helpt het universiteiten bij het voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van gevoelige persoons- en andere gegevens. Denk daarbij aan General Data Protection Regulations (GDPR) die op 25 mei 2018 van kracht worden. Deze wet gaat de wijze waarop persoonsgegevens, zowel binnen als buiten de EU, mogen worden verplaatst en opgeslagen fors veranderen. Deze Europese wet wordt binnen twee jaar ingevoerd, wat betekent dat onderwijsinstellingen zich hier nu op zullen meoten voorbereiden. Met ‘Kaseya IT Complete for Higher Education’ kunnen instellingen in het hoger onderwijs ervoor zorgen dat gevoelige data - zoals privégegevens van studenten, financiële informatie, medische en sociale verzekeringsgegevens - op een veilige en controleerbare manier worden bijgehouden. Kaseya zorgt voor een juiste balans tussen gebruiksgemak en databescherming via zijn Identity and Access management (IAM) oplossing die de toegang tot applicaties beveiligt en tegelijkertijd de last van wachtwoordbeheer voor zowel eindgebruikers als beheerders elimineert dankzij single-sign-on (SSO) en multi-factor authentication (MFA). Deze twee technologieën werden tot nu toe vanwege hun voordelen vooral gewaardeerd in enterprise omgevingen.

Explosie van technologie op de campus
“Er zijn twee belangrijke factoren in het spel bij IT voor het hoger onderwijs: de ene is de explosie van technologie op de campus - van BYOD tot collaboratieve klaslokalen tot big data. De andere is de toenemende behoefte aan mogelijkheden om het voldoen aan wet- en regelgeving te kunnen monitoren,” legt C.J. Wimley, CEO van TeamDynamix uit. “Onze klanten zijn op zoek naar mogelijkheden om de inzet van middelen te optimaliseren, hun IT-omgeving op een hoger plan te brengen en risico’s te minimaliseren. Om die reden hebben we ons eigen platform geïntegreerd met Kaseya’s oplossingen voor het hoger onderwijs. Dat gecombineerde aanbod helpt onze klanten om aan al die nieuwe uitdagingen tegemoet te komen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!