Thales Nederland krijgt ISO 27001:2013 certificaat en NEN 7510:2011 certificaat
01-03-2017 | door: Witold Kepinski

Thales Nederland krijgt ISO 27001:2013 certificaat en NEN 7510:2011 certificaat

Thales Nederland heeft van accreditatiebureau Lloyds LRQA het ISO 27001:2013 certificaat en het NEN 7510:2011 certificaat toegekend gekregen. Deze certificaten bevestigen Thales’ positie als trusted partner in security monitoring en onderstrepen dat zowel het Thales Cybersecurity Operations Center (CSOC) als de aanverwante cybersecurity diensten voldoen aan de hoogste standaard voor informatie-beveiliging.

Met het behalen van beide certificaten toont Thales aan mogelijke risico’s op het gebied van informatiebeveiliging in kaart te hebben gebracht en waar nodig passende maatregelen te hebben getroffen.

Met een focus op kritieke infrastructuren voor overheden en defensie, heeft Thales de bescherming van data hoog in het vaandel staan. Een recent rapport (2017 Thales Data Threat Report) van Thales onderstreept dat 68% van de ondernemingen al een datalek ondervonden heeft. Niet voor niets zijn de cybersecurity diensten van Thales al beschikbaar in omgevingen waar de meest strenge cyberdefensie eisen gelden. 

Waar ISO 27001 de normen en maatregelen beschrijft voor een afdoende niveau van informatiebeveiliging, is in Nederland een aangepaste versie opgesteld voor de zorgsector, waar de behoefte aan databeveiliging buitengewoon groot is. In deze NEN 7510 standaard zijn specifieke extra aandachtspunten opgenomen, bijvoorbeeld op het gebied van privacybescherming.

"De ISO 27001 en NEN 7510 certificaten zijn een extra toevoeging aan de defensie standaarden die we toch al toepassen. De combinatie zorgt ervoor dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat hun informatiesysteem op de best denkbare manier wordt beveiligd en dat we een continu beleid voeren om onze beveiligingstools voortdurend aan te passen aan de meest recente cyberaanvallen. We zijn heel trots dat accreditatiebureau Lloyds LRQA ons na een voorbereidende fase van slechts 4 maanden beide certificaten heeft toegekend zonder enig commentaar. Dit laat zien hoe toegewijd wij zijn om aan de hoogste verwachtingen van onze klanten te voldoen op het gebied van informatie beveiliging", aldus René van Buuren (foto), Director Cybersecurity bij Thales.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security