Witold Kepinski - 01 maart 2017

HPE en Red Hat verrijken Network Functions Virtualization (NFV) aanbod

Hewlett Packard Enterprise (HPE en Red Hat hebben een samenwerking aangekondigd om het gebruik te versnellen van oplossingen voor Network Functions Virtualization (NFV), die gebaseerd zijn op open, productieklare, standaard-gebaseerde infrastructuren. HPE wil Communications Service Providers (CSP’s) kant-en-klare, vooraf geïntegreerde HPE NFV-systeemoplossingen en HPE-gevalideerde configuratie bieden met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage. De uitbreiding van de samenwerking brengt twee toonaangevende telecommunicatiebedrijven dichter bij elkaar om CPS’s te helpen hun netwerktransformaties te versnellen.

In lijn met HPE’s multi-cloud, multi-stack strategie en toewijding voor opensourcesoftware, werkt Red Hat met HPE samen om de adoptie van OpenStack door CSP’s wereldwijd te versnellen en klanten meer keuze te bieden met verschillende commerciële distributies, waaronder zowel HPE Helion OpenStack Carrier Grade als het Red Hat OpenStack Platform.

“De uitbreiding van de samenwerking brengt twee toonaangevende leveranciers in de telecommunicatie samen die CSP’s helpen hun netwerktransformaties te versnellen”, aldus David Sliter, vice president en general manager Communications Solutions Business bij HPE. “Red Hat en HPE delen de gemeenschappelijke visie om een rijk ecosysteem met NFV-oplossingen te realiseren. Onze samenwerking is bedoeld om het voor klanten makkelijker te maken de vele opties te gebruiken die we samen aanbieden.”

Het nieuwe aanbod bouwt voort op de bestaande samenwerking tussen HPE en Red Hat. Deze is gericht op het helpen van klanten met innovaties en het overwinnen van inflexibiliteit en hoge kosten die door datacentra en applicaties gecreëerd worden. Door deze uitgebreide samenwerking kan Red Hat gebruikmaken van HPE OpenNFV Labs voor Virtual Network Function-validatie. Red Hat OpenStack Platform-klanten krijgen toegang tot HPE VNF Onboarding Services en de HPE OpenNFV Solution Portal wordt ook uitgebreid met de VNF’s van Red Hat-partners. Klanten krijgen hiermee toegang tot vooraf gevalideerde oplossingen, die implementaties kunnen vereenvoudigen.

“Met een open basis voor hun NFV-implementaties, hebben CSP’s toegang tot een flexibel, agile, en schaalbaar platform dat voldoet aan dynamische eisen, nu en in de toekomst,” aldus Radhesh Balakrishnan, general manager OpenStack bij Red Hat. “Door Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage naar HPE’s NFV-oplossing te brengen, bieden we CSP’s meer keuze bij het transformeren en moderniseren van hun netwerken.”

Daarnaast werken HPE en Red Hat samen om HPE NFV-operations-oplossingen te certificeren, waaronder HPE NFV Director for management and orchestration (MANO), HPE Service Director for operations support systems (OSS), HPE VNF’s en de OpenDaylight-gebaseerde HPE OpenSDN-oplossing op het Red Hat OpenStack Platform.

Integratie met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage is naar verwachting beschikbaar in versie HPE NFV System 1.4. HPE NFV System is een vooraf geïntegreerd softwarepakket, dat een optimale mix bevat van hardware en software om NFV-implementaties te vereenvoudigen en versnellen, en klanten een vereenvoudigde end-to-end-ervaring biedt. Deze oplossingen zijn volledig getest en ontworpen als bouwstenen, zodat klanten klein kunnen starten en indien nodig kunnen opschalen.

HPE NFV System 1.4 is naar verwachting in april 2017 beschikbaar voor zowel HPE Helion OpenStack Carrier Grade als Red Hat OpenStack Platform. Voor klanten die begeleiding, systeemintegratie en ondersteuning zoeken voor Red Hat opensourcetechnologieën op HPE NFV System biedt HPE Technology Services diensten aan voor strategieplanning, proof-of-concept, assessment, gevalideerd actief ontwerp, integratie, productondersteuning en programmabeheer.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!