Witold Kepinski - 03 maart 2017

Ministerie van Economische Zaken gunt aanbesteding aan nieuwe IT-partijen

Ministerie van Economische Zaken gunt aanbesteding aan nieuwe IT-partijen image

Het ministerie van Economische Zaken heeft in een recente aanbesteding nieuwe IT-partijen geselecteerd als één van de voorkeursleveranciers voor twee percelen. Perceel 1 betreft DICTU en betreft een verwachtte omzet van 320 miljoen (totaal twaalf partijen geselecteerd). Perceel 2 betreft het Kerndepartement van het ministerie van EZ en de diensten Staatsbosbeheer, Agentschap Telecom, Autoriteit Consument & Markt, Centraal Planbureau, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Perceel 2 betreft een verwachtte omzet van 88 miljoen (totaal tien partijen geselecteerd).

De mantelovereenkomst heeft een looptijd van maximaal 4 jaar en kent een gezamenlijke verwachtte omzet van 404 miljoen euro, verdeeld 320 miljoen in perceel 1 en 84 miljoen in perceel 2.

Geselecteerd zijn IT-Staffing, Atos Nederland, Link IT, Sogeti, Headfirst, BT Professional Services en Cimsolutions leverancier voor beide percelen. Voor perceel één werden daarnaast SQL Integrator, CGI (i.c.m. Myler), KPN Consulting, CAP Gemini en Brunel geselecteerd. Voor perceel twee Fast Flex en Itaq en naar verluidt ook Ordina.

IT Staffing

“Wij zijn zeer trots opnieuw geselecteerd te zijn als leverancier van hoogwaardige ICT specialisten voor het ministerie van Economische Zaken.” zegt Peter Gram, Unitmanager Staffing Services, “Door onze jarenlange samenwerking met het ministerie is IT-Staffing in staat constructief bij te blijven dragen aan de ontwikkelingen en uitdagingen van alle dienstonderdelen van het ministerie. Belangrijke pijler daarbij is het (door)ontwikkelen en borgen van het (expertise)kennisniveau bij de deelnemende diensten om de huidige en toekomstige doelen te realiseren.”

Myler

Geo van der Wilk, CEO van Myler: “De samenwerking tussen Myer en CGI heeft bewezen succesvol te zijn. Doordat we complementair aan elkaar zijn, zijn we in staat om de beste professional te matchen bij onze klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit bij DICTU ook het geval zal zijn”. 

Headfirst

Gert-Jan Schellingerhout, CEO van de HeadFirst Source Group: “We hebben het Ministerie van Economische Zaken en al haar dienstonderdelen de afgelopen vier jaar al succesvol voorzien van honderden ICT-professionals, waaronder op de gebieden Oracle, Java, Microsoft, VMware, Security, Cloud en Blueriq. Met onze persoonlijke en transparante aanpak zijn we ervan overtuigd ook de komende vier jaar de partij te zijn die gespecialiseerde niche-leveranciers en zelfstandig professionals, die hun kennis ter beschikking stellen, te verbinden aan EZ.”

SLTN IT Professionals en Verdonck, Klooster & Associates

CIMSOLUTIONS B.V. heeft ingeschreven in combinatie met SLTN IT Professionals B.V. en Verdonck, Klooster & Associates (VKA) B.V. “Wij zijn bijzonder trots dat met dit mooie resultaat. Hiermee kunnen we verder bouwen aan onze positie binnen het Ministerie van EZ en binnen de overheid. Deze overeenkomsten bieden uitdagende projecten waar onze specialisten graag op ingezet willen worden en verdere doorgroeimogelijkheden voor CIMSOLUTIONS in de komende jaren.” aldus Moynul Hossain, managing director van CIMSOLUTIONS. “Dit jaar vieren wij ons 25-jarig jubileum. Met dit succes leggen we een mooie basis voor doorgroei. Ik ben trots op ons accountteam en onze partners, die hier hard voor hebben gewerkt. We zien uit naar een intensieve samenwerking met EZ de komende jaren.”

Op de foto tekenen (vlnr) Moynul Hossain, directeur van CIMSOLUTIONS,  Jan van Spronsen, Manager Inkoop Uitvoering Centrum van Min EZ, Lex Erades, directeur van SLTN en Marc Gill’ard directeur van VKA de raamovereenkomsten die 1 maart 2017 ingaan voor een periode van 4 jaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!