Exclusive Group bereikt jaaromzet van 1,27 miljard dollar

03-03-2017 | door: Witold Kepinski

Exclusive Group bereikt jaaromzet van 1,27 miljard dollar

Exclusive Group, de Value-Added Services & Technologies (VAST)-groep met activiteiten in Nederland, heeft opnieuw beter gepresteerd dan de markt door in uitdagende economische omstandigheden recordbrekende financiële resultaten te behalen. De groep rapporteert een sterke groei in elk van haar bedrijfsonderdelen en in alle gebieden waarin het concern wereldwijd actief is. Ondanks koersschommelingen, de economische en politieke onzekerheid in Europa, het Midden-Oosten en op Aziatische markten, heeft Exclusive Group in 2016 een jaaromzet van 1,27 miljard dollar in de boeken weten te noteren. Dit komt neer op een autonome jaarlijkse groei van 22%, waarmee het concern de duurzaamheid en relevantie van haar bedrijfsmodel duidelijk heeft aangetoond.

Als ook de overname van de pan-Aziatische cybersecurity distributeur, Transition Systems in januari 2016, wordt meegeteld, bedraagt de groei op jaarbasis voor Exclusive Group meer dan 51%. In deze resultaten voor 2016 is zelfs nog geen rekening gehouden met de samengang van de VAD-marktleider in de Benelux, TechAccess, in januari dit jaar.

“Het bewijs voor de kracht van onze VAST-visie is dat wij ondanks de buitengewone wereldwijde uitdagingen erin slagen succesvol te zijn en Value-Added Services te bieden, door middel van een goede balans in regio's en de voortdurende uitbreiding naar nieuwe markten, zowel autonoom als door middel van strategische overnames", zegt Olivier Breittmayer (foto), CEO van Exclusive Group. "Onze divisies presteren consequent beter dan de markt en vullen elkaar aan om aantrekkelijke onderscheidende factoren te kunnen bieden aan onze leveranciers, dienstverleners, SI en gespecialiseerde resellerpartners."

De activiteiten van Exclusive Networks op het gebied van cybersecurity en infrastructuur zorgen voor succes na succes, en de helft van de top 10 leveranciers van de groep is er inmiddels in geslaagd een jaarlijkse groei van meer dan 50% te realiseren.

BigTec, de VAD voor datacentertransformatie, draagt nu meer dan € 100 miljoen euro bij aan de jaarlijkse omzet van Exclusive Group, met haar portfolio van voornamelijk ‘born in the cloud’ webscale leveranciers. De grootste leverancier van BigTec, het sinds kort beursgenoteerde Nutanix, behoort nu ook tot de top vijf grootste leveranciers van Exclusive Group.

Een snelle uitrol van de financierings- en leasingdivisie Exclusive Capital werd aanvankelijk tegengehouden door bepaalde landspecifieke beperkingen op het gebied van wetgeving. Inmiddels is deze divisie echter in vrijwel alle EMEA-regio's operationeel en blijkt daar een belangrijke onderscheidende factor te zijn. Exclusive Capital wordt deze maand in Nederland gelanceerd.

De uitgebreide mogelijkheden van field- en support services van Exclusive Group, zowel binnen Exclusive Networks/BigTec als in de gespecialiseerde wereldwijde logistieke en dienstendivisie ITEC, zijn op dit moment internationaal van grote invloed op transactieomvang en -volumes.

"Ons streven om een VAST-groep van dienstverlenende bedrijven te worden, heeft vorm gekregen in de snelle ontwikkeling en wereldwijde uitbreiding van elke complementair bedrijfsonderdeel”, voegde Breittmayer toe. “Als we onze goede prestaties aan een nadere analyse onderwerpen, dan blijkt heel duidelijk dat we over de juiste leveranciers in de juiste sectoren beschikken en dat onze geavanceerde, Value-Added cultuur ons beste wapen is tegen macro-economische onzekerheid."

Andere hoogtepunten:

De Zuid-Europese en Scandinavische regio's behaalden uitstekende resultaten, met een groei van respectievelijk 34% en 41%.

Frankrijk en Afrika rapporteerden een groei van meer dan 31%, en de DACH- en de Benelux-regio's lieten een groei zien van meer dan 20%

Het Verenigd Koninkrijk overtrof de verwachtingen met een indrukwekkende groei van 28% in termen van het Britse pond. Als gevolg van koersschommelingen van de euro na het Brexit-referendum werd dit groeicijfer echter feitelijk gehalveerd tot een teleurstellende maar nog wel significante 14%.

In de regio's van het Midden-Oosten, Azië en de Stille Oceaan werd een sterke groei gerapporteerd. De resultaten in het Midden-Oosten werden ongetwijfeld beïnvloed door geopolitieke en economische factoren, maar desalniettemin werd toch een groei met dubbele cijfers gerealiseerd.

Terug naar nieuws overzicht
Security