Server markt kijkt terug op pittig vierde kwartaal 2016

03-03-2017 | door: Witold Kepinski

Server markt kijkt terug op pittig vierde kwartaal 2016

De wereldwijde server omzet daalde met 1,9 procent naar 14,84 miljard dollar. Het aantal verkochte eenheden daalde met 0,6 procent. IDC zag op zijn beurt de omzet met 4,6 procent terugvallen op 14,6 miljard dollar waarbij het aantal verkochte eenheden met 3,5 procent daalde naar 2,55 miljoen eenheden. De omzet en het aantal servers daalt onder meer door virtualisatie en de overstap naar cloudomgevingen.

De server omzet in de EMEA regio daalde met 11,4 procent naar 3,4 miljard dollar. In de EMEA hadden alle spelers last van een teruglopende vraag. De omzet en het aantal servers daalt onder meer door virtualisatie en de overstap naar cloudomgevingen. Er bleef wel veel vraag was er naar standaard x86 servers, onder andere voor datacenters, integrated systems en hyperconverged toepassingen.

Gartner zelf wijst er op dat hyperscale datacenters, de gigantische datahuizen van Facebook, Google, Amazon, Microsoft..., groeien, maar het enterprise-segment groeit trager onder meer door virtualisatie en de overstap naar cloudtoepassingen die net meer in hyperscale datacenters zitten.

Dell, Fujitsu en Huawei hadden een stabiel kwartaal. Zo wist Dell ruim 11 procent meer servers te verschepen. Huawei wist 54,6 procent meer servers te verschepen. Ok andere nieuwkomers en ODM partijen deden het goed. Maar HPE, IBM en Lenovo zagen hun marktaandeel terugvallen zo meldt onderzoeksbureau Gartner. 

Lees meer bij IDC en bij Gartner

server-q4-2016-2.jpg

 

server-q4-2016.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter