Witold Kepinski - 07 maart 2017

Ministerie van Financiën kiest Koning & Hartman Dealing & Trading oplossing

Het Ministerie van Financiën kiest voor een Dealing & Trading oplossing van Koning & Hartman. De oplossing, gekozen na een Europese aanbesteding, bestaat uit een IPC Unigy Voice Trading platforminclusief voice recording die voldoet aan alle compliance eisen. Ook is een meerjarig onderhoudscontract overeengekomen.

Het Ministerie van Financiën heeft ten behoeve van het Agentschap van de Generale Thesaurie, dat voor de Minister van Financiën het financieringsbeleid voorbereidt, opdracht gegeven aan Koning & Hartman voor het ontwerpen, leveren, implementeren en onderhouden van een nieuwe Dealing & Trading oplossing. Deze oplossing zal het verouderde Voice Trading Systeem vervangen om zo te kunnen voldoen aan de hedendaagse eisen. De totaaloplossing die Koning & Hartman levert staat garant voor snelle trader communicatie en voldoet aan alle compliance eisen.

IPC Unigy is een bewezen, volgende generatie, volledig op VoIP gebaseerd platform en biedt meer beschikbaarheid, flexibiliteit, een hoge mate van integratie met de werkplek en betere gebruikerservaring voor traders, compliance bewakers en beheerders. Ook ontvangen de traders in de Dealing Room van het Ministerie van Financiën het nieuwste IQ MAX Touch toestel dat vorig jaar wereldwijd gelanceerd is. Deze hybride turret is intuïtief in gebruik en zeer flexibel voor de Traders om mee te werken. Koning & Hartman zal alle gebruikers uitgebreid trainen en voorzien van hulpmiddelen om het nieuwe systeem eigen te maken.

Koning & Hartman is marktleider en specialist op gebied van dealing & trading oplossingen in de Benelux als: consultancy gebaseerd op MiFID II, ontwerpen, implementeren,onderhouden en trainen. Koning & Hartman werkt nauw samen met wereldmarktleider IPC.

De overeenkomst is eind februari getekend. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!