Cisco HyperFlex System 2.5 heeft meer functionaliteiten

07-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco HyperFlex System 2.5 heeft meer functionaliteiten

 

Cisco introduceert HyperFlex System 2.5. Deze hyperconverged oplossing is voorzien van meer functionaliteiten zoals hoge capaciteit all-flash nodes voor 40 Gbps UCS fabric networking, native replicatie van clusters, data protection en nieuwe beheeropties zoals de HyperFlex Connect, een HTML5 interface voor orkestratie en beheer van HyperFlex omgevingen vanuit elke device. Automation mogelijkheden zijn er ook dankzij een RESTful API.

Cisco introduceerde tijdens de Cisco Partner Summit 2016 conferentie in San Diego zijn nieuwe HyperFlex hyperconverged platform met technologie van SpringPath. HyperFlex is een uitbreiding op de Cisco Unified Computing familie. Met HyperFlex komt Cisco terug in de storage markt nadat het eerder zich terugtrok met de Invicta all-flash array. Inmiddels heeft Cisco 1100 Hyperflex klanten die vaak al eerder UCS in hun datacenter hadden draaien.

HyperFlex is hyperconverged systeem met software defined storage, servers, en een netwerk. De vier en acht node HyperFlex oplossingen zijn gebaseerd op de Cisco UCS C220/C240 chassis inclusief fabric interconnects. Bij Hyperconverged systemen wordt storage gedistribueerd aangeboden door een pool van servers. Het netwerk tussen die servers is hierbij dus cruciaal voor de performance en betrouwbaarheid van de storage laag, aldus Cisco. De oplossing is onder andere geschikt voor virtualisatie en container oplossingen. In Nederland gebruikt het Meander ziekenhuis Cisco Hyperflex (video).

Lees hier meer over de test van de Cisco HyperFlex.

WK

Terug naar nieuws overzicht