Witold Kepinski - 08 maart 2017

Conrad start met Trincle een 3D-printservice

Conrad start met Trincle een 3D-printservice image

Conrad uit Oldenzaal heeft de handen ineen geslagen met Trinckle 3D om samen hoogwaardige 3D-printservices aan te bieden. Daarmee is het nog eenvoudiger en laagdrempeliger om eigen 3D-objecten te printen zo beweert Conrad.

In de afgelopen jaren introduceerde Conrad naast de gangbare merken al een geheel eigen lijn in 3D-printers onder het merk Renkforce. Daarin stelde Conrad zich al tot doel om het 3D-printen eenvoudiger en toegankelijker te maken. Een goed voorbeeld daarvan is de recentelijke introductie van het RF-100 model, een van de best betaalbare kant-en-klare 3D-printers op de markt.

Echter, voor een kwalitatieve print is al snel behoorlijk wat kennis nodig van een 3D-printer en vaak moet er voor een eigen 3D-printer flink in de buidel worden getast. Daarom lag de introductie van een 3D-printservice voor de hand. Het elektronicaconcern heeft met het Duitse Trinckle 3D een innovatieve en kundige partner gevonden die eigen hoogwaardige 3D-prints nog toegankelijker maakt.

Via de website van Conrad biedt Trinckle een speciaal platform aan waar gebruikers hun eigen digitale 3D-ontwerpen kunnen uploaden, bewerken en laten printen. Deze ontwerpen kunnen per stuk of op grote schaal worden geprint en verzonden.

Eenvoudig en veelzijdig

Het platform werkt volgens Conrad eenvoudig en biedt tegelijk veel mogelijkheden. Zo heeft de gebruiker de keuze uit een breed scala aan kleuren, maten en materialen. De online tool controleert automatisch of het ontwerp af te drukken is en repareert het bestand indien nodig. In slechts een paar simpele stappen wordt het ontwerp aangevraagd waarna het printproces en de verzending automatisch in gang worden gezet. “Deze service is een perfecte aanvulling op ons assortiment en maakt het 3D-printen nog toegankelijker”, aldus Stefan Tijhuis, Product Manager bij Conrad Electronic.

 

Op http://conr.nl/3dprintservice is meer informatie over de 3D-printservice beschikbaar en kan gebruik gemaakt worden van de printservice.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!