Witold Kepinski - 09 maart 2017

Google Cloud wil machine learning voor meer organisaties bereikbaar maken

Tijdens Next San Francisco, het jaarlijkse evenement van Google Cloud, is van start gegaan met een aantal nieuwe aankondigingen. Google Cloud heeft de ambitie om machine learning bereikbaar te maken voor organisaties van alle groottes en in elke sector, zo meldt het Californische bedrijf.

Een van de nieuwe technologieën die dit mogelijk gaan maken is Cloud Video Intelligence API. Hiermee kunnen ontwikkelaars binnen video’s zoeken op zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Zoeken op ‘tijger’ bijvoorbeeld, levert dan alle shots van een tijger op in de videocollectie in Google Cloud Storage die op dat moment wordt doorzocht.

"Dit is een aantrekkelijke optie voor grote mediabedrijven met enorme online catalogi", aldus Fei-Fei Li, Chief Scientist van Google Cloud AI and ML. "Kunstmatige intelligentie speelt bij veel ondernemingen een steeds belangrijkere rol. Tegelijkertijd worstelen organisaties om bij te blijven. Maar we zien ook veel bedrijven die AI onderdeel maken van hun bredere strategie op het gebied van data analyse, met early adopters als Airbnb, Airbus, Disney en Ocado als lichtend voorbeeld." Ook biedt Google Cloud haar klanten de mogelijkheid om direct samen te werken met machine learning-experts. Binnen dit Advanced Solution Lab (ASL) kunnen ze meteen met hun meest dringende uitdagingen aan de slag.

Meer lezen over de aankondigingen op gebied van machine learning kan hier.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!