PRINCE2 krijgt nieuwe trainingen na een enorme update

09-03-2017 | door: Redactie

PRINCE2 krijgt nieuwe trainingen na een enorme update

PRINCE2, 's werelds meest gebruikte methode voor projectmanagement, heeft een grote update gehad, de eerste sinds 2009.  PRINCE2 wordt wereldwijd al lang gewaardeerd voor het leveren van succesvolle projecten en is de voorkeursmethode voor meer dan een miljoen gecertificeerde practitioners over de hele wereld. De bijgewerkte trainingen, die naar verwachting medio 2017 zullen uitkomen, zullen sterk de nadruk leggen op de schaalbaarheid en flexibiliteit van de methode en op wat de beste manier is om deze af te stemmen op de complexiteit en specifieke vereisten van een project aldus Peter Hepworth, Chief Executive Officer van AXELOS.

In feite draait de gehele PRINCE2 2017-update om het leveren van maatwerk. Als gevolg hiervan kan de methode goed worden aangepast aan de behoefte van de hedendaagse projectmanagementomgeving en de vereiste veelzijdigheid en flexibiliteit. Nu zal PRINCE2 voor iedereen die een project beheert, zelfs als hij of zij geen fulltime projectmanager is, nog eenvoudiger aan te passen zijn aan de behoeften van elke organisatie en elk project. 

De bijgewerkte PRINCE2-training, Managing Successful Projects (succesvolle projecten beheren), zal in eerste instantie in het Engels beschikbaar zijn, maar andere talen volgen na verloop van tijd. De training is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ruim 100 projectmanagementprofessionals uit zo veel mogelijk sectoren en culturen, waaronder PRINCE2 Practitioners, academici en organisaties uit de hele wereld. De update is gebaseerd op hun praktijkervaring in het succesvol toepassen van de methode en hun omgang met professionele uitdagingen met betrekking tot de technologie die het speelveld verandert, de groeiende verwachtingen van klanten en belanghebbenden en de noodzaak om meer te bereiken met minder kosten.

We horen continu dat verandering de enige constante in deze wereld is. PRINCE2 is ontwikkeld om te reageren op de veranderingen in de bedrijfspraktijk. Tegelijkertijd blijven de hoofdelementen van PRINCE2 ook een constante: geworteld in de realiteit van het werk en relevanter dan ooit tevoren. De kracht van de methode is gebaseerd op tientallen jaren best practice in projectmanagement binnen verschillende organisaties en branches. Zoals gewoonlijk bevat de nieuwste versie van PRINCE2 een schat aan ervaring dankzij de wereldwijde AXELOS-geaccrediteerde gemeenschap. Dit betekent dat we kunnen rekenen op een praktische, betrouwbare en relevante training, waarmee iedereen die een project moet beheren het beste uit PRINCE2 kan halen en succes kan boeken voor zichzelf en zijn organisatie.

? PRINCE2: voldoen aan de veranderende vereisten van projectmanagement

 De update is tot stand gekomen door de ontwikkelingen in de bedrijfspraktijk van de afgelopen tien jaar. De update bevestigt dat de werkwijze van PRINCE2 nog steeds geldig is en komt ook tegemoet aan de wisselende behoeften van vandaag de dag; de helft (50%) van de bedrijven wereldwijd en 80% van de PRINCE2-gecertificeerde Practitioners erkent de waarde van flexibel werken.

In een enquête onder 2400 professionals zei 88% van de PRINCE2 Practitioners dat de kwalificatie heeft geholpen bij hun loopbaanontwikkeling en ook waardevol is voor hun huidige functie (85%). Uit de enquête bleek ook dat een grote diversiteit in professionals de methode toepassen, van fulltime projectmanagers (32%), IT- (18%) en managementconsultants (15%), tot een groeiend aantal C-suite-leiders (6%).  Uit de enquête blijkt dat projectmanagement een essentiële vaardigheid wordt voor elke professional en dit wordt erkend in de bijgewerkte PRINCE2-training. Flexibiliteit is altijd al een belangrijke factor geweest in het succes van PRINCE2 en de bijgewerkte methode geeft nu nog meer training die kan worden toegepast door iedereen die een project moet beheren, ongeacht hun functie. 

? Bijgewerkte PRINCE2-trainingen en -examens

Zakelijke professionals die bekend zijn met PRINCE2 zullen merken dat de update wordt gekenmerkt door een grotere nadruk op:

-    het aanpassen van PRINCE2 aan de behoeften van organisaties en projectomgevingen

-    de principes onderliggend aan de PRINCE2-methode

-    de verduidelijking van het verband tussen de thema's en principes

-    de herstructurering van de training over thema's om bepaalde voorbeelden van aanpassing een plaats te geven

-    de praktische toepassing van training, met bijgewerkte schema's, voorbeelden, tips en trucs.

  • ·         Bijgewerkte versie PRINCE2 in het Engels

De Engelse versie van de bijgewerkte training, Managing Successful Projects is medio 2017 beschikbaar en wordt op de voet gevolgd door de nieuwe versies van de Foundation- en Practitionerexamens in het Engels.

Vanaf de introductie van de bijgewerkte examens tot het einde van 2017 kunnen kandidaten zowel de bestaande als de bijgewerkte Engelse versie van het PRINCE2-examen afleggen. Vanaf januari 2018 zullen alle Foundation- en Practitionerexamens in het Engels gebaseerd zijn op de bijgewerkte versie van PRINCE2.

  • ·         Bijgewerkte versie PRINCE2 in andere talen

Het schema voor release van het boek/de examens in andere talen zal eind 2017 worden aangekondigd. Deze versies worden momenteel voorbereid: Nederlands, Duits, Pools, Frans, Deens, Noors en Italiaans.

  • ·         Voor houders van de huidige certificering

De huidige PRINCE2 Practitioner-certificaten blijven geldig tot het einde van de vijfjarige periode en Practitioners mogen blijven deelnemen aan het AXELOS PRINCE2 Membership-programma.

Terug naar nieuws overzicht