Top-5 feiten over het Microsoft Cloud Solution Provider programma bij Copaco
09-03-2017 | door: Blog

Top-5 feiten over het Microsoft Cloud Solution Provider programma bij Copaco

Uw klanten eisen dat hun IT-oplossingen via de cloud beschikbaar komen. Analisten zijn het erover eens dat deze trend zich niet alleen zal voortzetten, maar hij gaat in de toekomst ook versnellen. Nu is uw kans om op de behoeften van uw klanten in te spelen en wij helpen uw daarbij. Hier 5 feiten over het Microsoft Cloud Solution programma bij Copaco die u ervoor zorgen dat u de boot niet zal missen.

1. Wat heeft u aan het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma?

Het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma stelt u in staat om de volledige levenscyclus van uw Microsoft-cloud-klanten, waaronder de facturering en ondersteuning, direct te beheren. CSP partners maken gebruik van handige tools om direct licenties te kunnen ´provisionen´, beheren en ondersteunen. Partners kunnen gemakkelijk hun producten en diensten toevoegen, en combineren in een maandelijkse of jaarlijkse klant factuur.

2. Copaco’s 2tCloud platform

Microsoft CSP wordt aangeboden via het 2tCloud platform van Copaco, een Cloud Services Delivery Platform. Als 2tCloud partner beschikt u over een Control Panel waarmee u clouddiensten voor uw klanten automatisch kunt activeren en managen. Daarnaast zorgt het platform ervoor dat het aanbieden van clouddiensten geen administratieve rompslomp wordt. Elke maand ontvangt u één totaalfactuur, waarop de aankoopbedragen worden gespecificeerd per klanten per dienst. Het is zelfs mogelijk om uw klanten automatisch vanuit het 2tCloud platform te factureren. Het 2tCloud platform biedt meer dan alleen Office 365 en Microsoft Azure. Denk hierbij aan Cloud Services als Workspace 365, SimplySo en Nomadesk om nog meer uit Office 365 voor uw klanten te halen.

3. Wat biedt het aan voordelen?

De praktische voordelen van het Microsoft Cloud Solution Platform:

 • Meer flexibiliteit
  • Per maand opzegbaar
  • Zelf maandelijks licenties toevoegen of dit de klant te laten doen
  • Licenties direct beschikbaar (geen vertraging zoals bij Open)
 • Simpel te bundelen met andere clouddiensten via Copaco’s 2tCloud
 • Vaker klantcontact, met klanten meedenken
 • Meer oplossingen, samen te voegen
 • Helder overzicht in je business
 • Betere voorspelbaarheid van inkomen en meer marge
 • Net als klant, nauwelijks eigen voor-investering

4. Zet u al in op cloud?

We hebben de early majority fase bereikt. Bijna 80% van de bedrijven zetten hun business gedeeltelijk of volledig op de cloud in. Slechts 8% heeft geen interesse in cloud (in 2014 was dit nog 21%).

IDC Cloudview overall cloud adoptie

 • 8,0% van de klanten hebben geen interesse of plannen om in cloud te investeren.
 • 12,5% van de respondenten geven aan dat ze zichzelf verdiepen in de cloud, zonder al concrete plannen te hebben.
 • 20,3% van de respondenten geven aan dat ze binnen 12 maanden cloud gaan adopteren (public of private) voor kleinere applicaties of workloads.
 • 59,3% gebruiken public of private cloud voor een of meer kleine applicaties of workloads.

Dit is uw kans om in te spelen op de behoeften van uw klanten Microsoft en Copaco helpen u daarbij.

Boven genoemde informatie komt uit The Modern Microsoft Partner Series – Part 1 The Booming Cloud Opportunity van IDC.

5. CSP extra interessant vanwege Microsoft cloud incentives

Microsoft heeft een aantal aantrekkelijke cloud incentives gecreëerd om uw cloud verkopen nog interessanter te maken. In dit document vindt u alle actuele promo’s en incentives terug. Meedoen met deze acties geeft u  de kans om meer te verdienen op geselecteerde Microsoft-producten. Maximaliseer je winst door gecombineerde oplossingen te genereren, zoals de online werkplek: Office 365, EMS en Windows 10 of Cloud Small Business Services: Office 365 en Azure Active Directory Premium. Lees meer in de Promo Sway.

En bent u overtuigd? Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of bel 040 2 306 370. 

 

Terug naar nieuws overzicht