Witold Kepinski - 10 maart 2017

Google koopt AppBridge en Kaggle

Google koopt AppBridge en Kaggle image

Google koopt voor een onbekend bedrag de bedrijven AppBridge en Kaggle. Dit werd gemeld tijdens de Google Cloud Next '17 in San Francisco.

AppBridge biedt tools om data te migreren naar het Google office-pakket G Suite. Kaggle is een specialist in machine learning met duizenden specialisten die wereldwijd een bijdrage leveren waarmee gebruikers artificial intelligence en data-analyse kunnen toepassen. Ook biedt Kaggle toegang tot openbare datasets waarmee learning modellen door data specialisten kunnen worden ontwikkeld.

Google Cloud heeft de ambitie om machine learning bereikbaar te maken voor organisaties van alle groottes en in elke sector, zo meldt het Californische bedrijf. Een van de nieuwe technologieën die dit mogelijk gaan maken is Cloud Video Intelligence API. Hiermee kunnen ontwikkelaars binnen video’s zoeken op zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Zoeken op ‘tijger’ bijvoorbeeld, levert dan alle shots van een tijger op in de videocollectie in Google Cloud Storage die op dat moment wordt doorzocht.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!