Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-03-2017 | door: Witold Kepinski

Samsung doet Mea Culpa over Note 7 en focust verder op innovaties (video)

Samsung pakte tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2017 in Barcelona flink uit met nieuwe devices. Tegelijkertijd beloofde het Koreaanse bedrijf dat grote problemen zoals met de Note 7 niet meer zullen voorkomen. Dit meldt Maxime Guirauton (foto), B2B Marketing Director bij Samsung Electronics Europe, in een video interview met Dutch IT-channel.

De oververhittingsproblemen bij de Samsung Note 7 werden veroorzaakt door de batterij, die niet goed in het daarvoor bestemde vakje paste. Bij het grootschalig onderzoek naar de oorzaak van de problemen met de Galaxy Note 7 waren zo'n 700 onderzoekers en ingenieurs van Samsung betrokken. Zij analyseerden meer dan 200.000 toestellen en ruim 30.000 batterijen. Het bedrijf heeft verschillende maatregelen getroffen om nieuwe problemen te voorkomen, aldus Guirauton.

Galaxy Tab S3 tablet

Samsung is volgens Guirauton verder volop bezig te innoveren met nieuwe producten zoals de Samsung Galaxy Tab S3 tablet. Deze tablet is met een 9,7 inch Super AMOLED display en quad speakers perfect voor het kijken van films en het spelen van games. 

VR

Samsung presenteerde verder de Samsung Gear VR met controller, powered by Oculus. De controller is ontworpen voor bediening met een hand en maakt het mogelijk om door menu’s te scrollen met minimale arm- en hoofdbeweging voor comfortabel gebruik. Met de controller wordt het gemakkelijker en leuker om VR te beleven. Volgens Guirauton kan Samsung Gear VR ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld door makelaars die diverse huizen digitaal kunnen laten bezichtigen via een VR-bril. Daarmee kan het sales proces worden versneld.

5G

Samsung onthulde tijdens het Mobile World Congress zijn end-to-end portfolio voor 5G-netwerkproducten en –oplossingen voor 2017. De getoonde producten omvatten onder andere apparaten voor vaste draadloze netwerkconnecties, een 5G Radio Base Station (5G toegangsunit) en Next Generation Core Network infrastructuur. Met pre-commerciële versies in testnetwerken over de hele wereld wordt Samsungs commerciële 5G-portfolio gemaakt en verbeterd op basis van ervaringen, kennis en testresultaten, aldus Guirauton.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht
Mobility