Witold Kepinski - 14 maart 2017

IBM past Qualys security toe aan zijn Managed Security Services portfolio

Qualys speler op het gebied van cloudgebaseerde security- en compliance-oplossingen, gaat samenwerken met IBM. Dankzij het partnerschap voegt IBM de continue, cloudgebaseerde IT-security en -compliance van Qualys toe aan zijn Managed Security Services-portfolio (MSS).

IBM integreert Qualys-technologie om klanten te voorzien van verbeterd inzicht in IT-assets, vulnerabilities en threat-data. Hierdoor is probleemoplossing beter te prioriteren en het beheer van hun IT-security- en compliance-status aanzienlijk te vereenvoudigen.

IBM voegt Qualys Vulnerability Management, Policy Compliance, Continuous Monitoring en ThreatPROTECT toe aan zijn MSS, waardoor het internationale bedreigingenlandschap te monitoren is vanuit de IBM X-Force Command Centers. Daarnaast kan IBM het multitenant Qualys Cloud Platform integreren met zijn MSS-portal en Single Sign-On-platform. Zo hebben klanten continu inzicht, kunnen ze beter prioriteren en kunnen ze hun IT-security- en compliance-status op effectievere wijze beheren in hybrid, public en private clouds, aldus Philippe Courtot (foto), voorzitter en CEO van Qualys: “Dankzij de integratie met het Qualys Cloud Platform kan IBM security verweven in deze digitale transformatie, zodat hun klanten kunnen innoveren en verstoringen voorkomen. Tegelijkertijd verminderen ze ook het risico op succesvolle cyberaanvallen.”

IBM QRadar Security Intelligence Platform

Qualys voegt verde een nieuwe Qualys-app toe aan IBM’s QRadar Security Intelligence Platform. Hiermee kunnen klanten hun netwerk en vulnerabilities realtime inzichtelijk maken. De nieuwe Qualys-app voor QRadar helpt teams doorlopend vulnerability- en risico-informatie te genereren vanuit een data-analytics-perspectief.

 De nieuwe applicatie is gratis beschikbaar voor de securitycommunity via de IBM Security App Exchange, een marktplaats waar ontwikkelaars uit de complete branche applicaties op basis van IBM Security-technologieën kunnen delen. Nu dreigingen zich sneller dan ooit ontwikkelen, zijn organisaties geholpen met het gezamenlijk creëren binnen de securitycommunity. Hierdoor kunnen organisaties zich sneller aanpassen en innovaties versnellen in de strijd tegen cybercriminaliteit aldus Courtot.

WK

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!