Wouter Hoeffnagel - 13 maart 2017

Intel neemt MobileEye over voor 15,3 miljard dollar

Intel neemt sensorfabrikant MobileEye over voor 15,3 miljard dollar. MobileEye is gespecialiseerd in camera’s en sensoren voor autonome voertuigen.

De sensoren van MobileEye worden onder andere gebruikt in zelfrijdende voertuigen van Google. Intel verwacht dat de combinatie van Intel en MobilyEye innovatie in de automotive industrie zal versnellen. Daarnaast wil het bedrijf zich positioneren als een leidende technologieleverancier in de snelgroeiende markt van autonome voertuigen.

Onder leiding van Amnon Shashua
De gecombineerde organisatie zal bestaan uit MobileEye en Intel’s Automated Driving Group. Deze combinatie wordt gevestigd in Israel en komt onder leiding te staan van hoogleraar Amnon Shashua, mede-oprichter, bestuursvoorzitter en CTO van MobileEye. Doug Davis, Intel Senior Vice President, houdt toezicht op de integratie van de gecombineerde organisatie in Intel’s business groepen en rapporteert aan Amnon Shashua zodra de overname is afgerond.

Deze organisatie gaat de huidige productieprogramma’s van beide bedrijven ondersteunen en daarnaast voortbouwen op bestaande relaties met automotive OEM’s, Tier-1 leveranciers en partners die zijn gespecialiseerd in halfgeleiders om geavanceerde rij-ondersteuning en volledige autonome voertuigen te ontwikkelen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!