Veeam start Accredited Service Partner programma
14-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam start Accredited Service Partner programma

Veeam Software, aanbieder van back-up & restore, disaster recovery, availability en data protection oplossingen, lanceert het Veeam Accredited Service Partner-programma (VASP). Dit programma voorziet in een selectie van partners, distributeurs, system integrators en freelance IT-consultants, die beschikken over de noodzakelijke technische skills om succesvolle implementaties en diensten te verzorgen rond het Veeam-productportfolio.

Nu klantprojecten steeds geavanceerder worden, onderkent Veeam de behoefte bij klanten en prospects aan specialisten die uitgebreidere ondersteuning kunnen bieden. VASP-deelnemers bieden hoogwaardige diensten rond Veeam-oplossingen en helpen organisaties de betrouwbaarheid te vergroten en meer waarde en rendement uit hun IT-investeringen te halen.

Zoals al eerder aangekondigd is VASP onderdeel van het breed gewaardeerde Veeam ProPartner Program, dat inmiddels meer dan 45.000 leden telt. Door bij VASP te letten op kwaliteit in plaats van het aantal partners, biedt dit programma exclusiviteit aan partners die zich echt willen onderscheiden aldus Lodewijk van Klaveren (foto), Manager Channel Benelux bij Veeam Software. “De relatie tussen klanten en hun IT-leveranciers ontwikkelt zich verder. Klanten wenden zich vaker tot hun leverancier om informatie in te winnen over ervaren professional service-partners, die het interne team kunnen helpen de ROI te maximaliseren en de beste oplossing te bieden voor steeds geavanceerder IT-omgevingen. Het voordeel van dit programma is tweeledig: wij geven een antwoord op de vragen van onze klanten en bieden onze partners nieuwe omzetmogelijkheden. Met de lancering van het VASP-programma bieden we partners extra support van ervaren Veeam-medewerkers, NFR-licenties en kennis. Daarmee kunnen zij zich onderscheiden en waarde toevoegen bij hun klanten. Ook halen partners meer rendement uit Veeam-oplossingen.”

Het nieuwe programma biedt volgens Van Klaveren verschillende voordelen, waaronder:

Betere zichtbaarheid – Veeam zal VASP-deelnemers publiekelijk erkennen en aanbevelen, zodat klanten VASP-deelnemers eenvoudiger en sneller kunnen vinden op de Veeam-website.

Verbeterde technische ondersteuning – Toegang tot best-practice richtlijnen en documentatie in de Veeam Service Catalog en Technical Library en hulp van aparte senior pre-sales-adviseurs.

Demonstraties en hulp bij training – Ongeacht het partnerniveau voorafgaand aan de deelname aan het VASP-programma zijn gecertificeerde Not-For-Resale-licenties (NFR) beschikbaar voor demonstraties van de Availability Suite in productdemo’s en trainingssessie.

Co-branding en marketing – VASP-deelnemers krijgen documentatie tot hun beschikking voor het beantwoorden van RFP’s en ontvangen daarnaast logo’s en banners voor promotie en online marketing.

De technische vaardigheden van VASP-deelnemers worden streng gecontroleerd. Zo moeten de vier typen VASP-deelnemers onder meer beschikken over Veeam Certified Engineer- (VMCE) en Veeam Certified Architect-accreditaties. Ook moeten ze aantoonbare ervaring hebben met verschillende platforms en diensten en over een eigen groep van professional services-medewerkers beschikken.

WK

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud