Lenovo benoemt Francois Bornibus tot nieuwe EMEA President

14-03-2017 | door: Witold Kepinski

Lenovo benoemt Francois Bornibus tot nieuwe EMEA President

Francois Bornibus wordt President van Lenovo EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) per 1 April 2017. Bornibus, momenteel VP en Chief Operating Officer Lenovo EMEA, rapporteert aan Luca Rossi die algeheel verantwoordelijk blijft voor de markten in zowel EMEA als Latijns-Amerika.

In zijn nieuwe positie zal Bornibus zich blijven bezighouden met het uitvoeren van Lenovo’s strategie en transformatie-initiatieven om Lenovo’s positie te versterken binnen Europa. Hij richt zich hierbij op het waarmaken van de ambities van de drie meest belangrijke business drivers:

Het benutten van Lenovo’s positie als wereldwijd leidende PC-fabrikant om de ambitie waar te maken om de nummer één PC aanbieder in EMEA te worden. Tegelijkertijd blijft Lenovo zich richten op het vergroten van groei en het behalen van aandeel in de tabletmarkt waar het bedrijf momenteel de solide nummer 3 aanbieder is in EMEA.

Het consolideren van Lenovo’s positie als de nummer 3 server-aanbieder in EMEA en het versterken van de positie van de Lenovo Data Center Group als sterke uitdager in de zakelijke markt door het aanbieden van complete end-to-end oplossingen, inclusief opslag, server, networking en gerelateerde software en services.

Het blijven ondersteunen van Motorola’s ambities om het volledige portfolio naar markten binnen EMEA te brengen in alle prijscategorieën, met de focus op de ‘mid-tier’ tot premium-segmenten, om een wereldwijde top 3-speler te worden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware