Ernst Westerhoff (Axis Communications):  'Axis is meer dan een cameraclub'

16-03-2017 | door: Witold Kepinski

Ernst Westerhoff (Axis Communications): 'Axis is meer dan een cameraclub'

Ernst Westerhoff werkt sinds begin dit jaar bij Axis Communications en heeft volop ambities. “Ik kom uit de fysieke beveiliging en ben altijd bezig geweest met toegangscontrole”, vertelt hij over zijn passie. “Iedereen kent Axis van onze camera's, maar we willen ook groot worden met elektronisch toegangsbeheer en IP-audio. We hebben daar verschillende producten en oplossingen voor, veelal ontwikkeld samen met partners.”

Ernst Westerhoff (46) trad per 1 januari in dienst als Business Development Manager Access Control Middle Europe bij het Zweedse technologiebedrijf, marktleider in netwerkcamera's en andere IP-gerelateerde netwerkoplossingen. Westerhoff deed in het verleden veel met video, hield zich bezig met sales en ook productmanagement, is sinds vijftien jaar docent Elektronisch Toegangsbeheer bij de Vereniging Beveiligingsondernemingen Nederland (VEBON) en heeft een passie voor toegangsbeheer.

“Mijn uitdaging is dat Axis met technieken als toegangscontrole, audio en intercom net zo groot wordt als met camera's”, vertelt Westerhoff. “We hebben daar verschillende oplossingen voor. Onze kracht is onze openheid; we gebruiken open en standaardprotocollen, waardoor we heel makkelijk kunnen samenwerken met IT-resellers of bijvoorbeeld integratoren. We hebben een speciaal Axis Camera Application Platform (ACAP), waarin we samenwerken met partners die software ontwikkelen die wij in onze producten implementeren.”

Door Station

Een goed voorbeeld is volgens Westerhoff Axis Network Video Door Station. “Dat begint met onze camera's – daar zijn we nog altijd het meest bekend van – maar als je die integreert in een video-intercom oplossing die ook nog kan 'praten' en de deur voor iemand open stuurt, dan heb je alles in huis voor een uitstekend product op het gebied van toegangscontrole. Dat kan geautomatiseerd, bijvoorbeeld door het aanbieden van een QR-code, ideaal voor bezoekers. Maar Door Station kan ook functioneren op basis van biometrische gezichtsherkenning, een oplossing die is gebouwd door een partner van ons.”

Niet alleen bedrijven en organisaties, maar ook IT-partners kennen Axis vooral van producten voor videobewaking, switching en storage. “Mensen kennen de naam en weten dat wij op die terreinen kwalitatief goede producten in de markt zetten”, constateert Westerhoff. “Dan is de stap niet heel groot om bijvoorbeeld een video-intercom oplossing uit te proberen. We bewegen steeds meer richting totaaloplossingen, met een modern woord: Internet of Things. Ook wij komen met nieuwe producten die een camera hebben en aansluitbaar zijn op het internet, zodat je er applicaties mee kunt gebruiken.”

Audio

Westerhoff heeft niet alleen ambitieuze plannen met toegangsbeheer. “Wij zien überhaupt meer en meer mogelijkheden om devices aan elkaar te koppelen, ook audioproducten. Axis heeft bijvoorbeeld camera's met sound intelligence, die dus ook horen wat er gebeurt. Is er iets aan de hand, dan wordt via een IP-luidspreker een signaal afgeven of bijvoorbeeld een deur open of dicht gestuurd moet worden. We zien die behoefte aan intelligentie toenemen; alles staat steeds meer met elkaar in verbinding. Onze network audio systems blijven daarbij niet achter.”

Kansen voor IP-audio ziet Westerhoff in eerste instantie vooral in de retailmarkt. “Slechts 3 procent van de bedrijven en winkels doet iets met IP op audiogebied, terwijl de mogelijkheden legio zijn. In een gemiddelde winkel liggen wat kabeltjes, iemand draait een cd of de radio staat aan, maar meer gebeurt er niet. Met IP-audio kun je bijvoorbeeld een schema aanhouden: dat je 's ochtends om negen uur omroept dat de winkel opengaat en 's middags om één uur dat de aardbeien in de aanbieding zijn. Vooral voor grote winkelketens is dat heel interessant. Het grappige is dat dit soort oplossingen voortkomen uit vragen vanuit de markt naar beveiligingsoplossingen. Als je met camerabeveiliging een buitenterrein beveiligt en je ziet dat iemand over een hek klimt, dan is het handig dat je met een luidspreker die persoon direct kunt roepen. Daarom zijn we ooit begonnen met het ophangen van hoornluidsprekers.”

Eenvoudig product

IT-resellers zijn enthousiast om met de (nieuwe) oplossingen van Axis aan de slag te gaan. “Wij leveren relatief eenvoudige producten”, verklaart Westerhoff. “Zeker op het gebied van toegangscontrole. Ons voordeel is dat we door onze naamsbekendheid resellers niet hoeven te overtuigen van onze kwaliteiten. Mensen zijn snel geïnteresseerd in nieuwe producten en bereid om die uit te proberen. Gaat het om toegangsbeheer, dan is een bijkomend voordeel dat onze producten heel compleet zijn; er is geen aparte software nodig. Je haalt het toegangscontrolesysteem uit de doos, prikt het in je netwerk en maakt het heel eenvoudig werkend. Voor meer grootschalige oplossingen hebben we zogeheten Application Development Partners (ADP).”

Hoewel Westerhoff pas enkele maanden werkt voor Axis, heeft hij vooral op het gebied van toegangscontrole al de nodige contacten met partijen die geïnteresseerd zijn om ADP te worden. “Wij benaderen de markt heel anders dan de gemiddelde leverancier van toegangsbeheersystemen. Vanuit mijn ervaring in deze branche weet ik dat partners niet meteen vast willen zitten. Wij zijn open en transparant, maar ook flexibel.”

Vreemd

Westerhoff noemt het 'bizar' dat menig IT-reseller in een kantooromgeving camera's ophangt om de werkvloer te beveiligen, terwijl diezelfde IT-reseller voor de beveiliging van de serverruimte naar een totaal ander fabricaat grijpt. “Dan heb je systemen die niet met elkaar communiceren. Wij hebben een platform dat alle data overal goed laat 'rollen'. We hebben bovendien partners die de beveiliging in en van bedrijven en organisaties integraal uitstekend kunnen inrichten. Ik denk dat toegangscontrole binnen een paar jaar een vast onderdeel is van een integrale beveiligingsoplossing. Bovendien zullen camera's niet meer alleen worden gebruikt voor beveiligingsdoeleinden, maar ook voor procesdoeleinden.”

Volgens Westerhoff snijdt het mes aan twee kanten. “Axis wil specialisten in toegangsbeheer naar zich toetrekken om samen te werken aan nieuwe totaaloplossingen. Tegelijk willen we een groter netwerk van IT-resellers die onze producten verkopen en installeren. Ik wil de markt overtuigen dat Axis meer doet dan alleen camera's. Neem cybersecurity; het is goed dat onze camera's een omgeving fysiek beveiligen, maar als een intercompost of Door Station lek is en als gevolg daarvan gehackt, dan zijn we alsnog weg. Ik zit veel op de weg en sta op beurzen om mensen dit te vertellen, zoals laatst op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwenbeheer in Utrecht. Er is een schone rol voor mij weggelegd.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security