Witold Kepinski - 16 maart 2017

Teradata introduceert IntelliCloud analytics as a service

Teradata, een leverancier van analytic-oplossingen, introduceert Teradata IntelliCloud. Met dit beheerde cloud-aanbod kunnen klanten data- en analytics-software, waaronder Teradata Intelliflex, als dienst afnemen. Teradata IntelliCloud-klanten krijgen toegang tot de dienst via een beveiligde netwerkverbinding, internetgebaseerd of dedicated. 

IntelliCloud wordt geleverd op het enterprise data warehouse-platform van Teradata, gehost in de eigen datacenters, op de public cloud infrastructuur van Amazon Web Services (AWS), en later ook Microsoft Azure.

Teradata IntelliCloud is gebaseerd op dezelfde software als die waar klanten van Teradata al in hebben geïnvesteerd voor hun on-premises systemen, en kan gebruikt worden met dezelfde tools, training en toepassingen. Dit zorgt voor 100 procent softwareconsistentie, met behoud van zakelijke flexibiliteit, en stimuleert de focus op datagedreven analytische inzichten met waardevolle zakelijke resultaten.

“De vraag naar cloudservices neemt dagelijks toe,” zegt Oliver Ratzesberger (foto), executive vice president en chief product officer van Teradata. “Sterker nog, in 2020, verwacht 90 procent van onze klanten een ??hybride cloudomgeving te hebben, en meer dan 85 procent verwacht dit voor data warehousing ‘as a service’ af te nemen.”

IntelliCloud-diensten zullen aanvankelijk beschikbaar in Q1 2017 in bepaalde Amerikaanse AWS-regio's, evenals op IntelliFlex en andere platformen in de Amerikaanse Teradata datacenters. Meer implementatieopties zullen in de komende kwartalen volgen, waaronder internationale public cloud regio's van AWS en Azure, de wereldwijde Teradata-datacenters, en uiteindelijk ook on-premises implementaties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!