Witold Kepinski - 16 maart 2017

Oracle cloud business draait op volle toeren

Oracle zag zijn omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2017 met 2 procent stijgen naar 9,2 miljard dollar. Dat is 60 miljoen dollar minder dan verwacht. De nettowinst steeg met 6 procent naar 2,9 miljard dollar. De beurs reageerde positief, het aandeel van Oracle steeg met meer dan 3 procent.

De omzet uit cloud software as a service (SaaS) en platform as a service (PaaS) steeg met 73 procent naar 1 miljard dollar. De totale cloud omzet steeg met 62 procent naar 1,2 miljard dollar. De totale cloud en on-premise software omzet steeg met 4 procent naar 7,4 miljard dollar.

Salesforce en AWS op de korrel

Oracle ceo Sfra Catz spreekt van een sterk kwartaal, zeker met de cloud business met een hyper groei in SaaS en PaaS. Volgens Oracle ceo Mark Hurd heeft Oracle meer SaaS en PaaS verkocht dan Salesforce.com. Binnenkort zal Oracle meer cloud omzet halen dan Salesforce.com zo verwacht Mark Hurd.

De tweede generatie IaaS business deed het ook goed vindt Oracle voorzitter en CTO Larry Ellison. Volgens hem is de Oracle Gen2 IaaS sneller en heeft lagere kosten dan Amazon Web Services. Het snel runnen van Oracle database workloads in de Oracle Cloud is volgens Ellison niet mogelijk is in de Amazon Cloud.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!