Huawei, Arista Networks en Juniper Networks groeien in networking business

16-03-2017 | door: Witold Kepinski

Huawei, Arista Networks en Juniper Networks groeien in networking business

Digital transformatie en nieuwe toepassingen zoals software defined networkring (sdn), cloud, Big data, IoT en AI leidt tot meer vraag naar nieuwe moderne routers en switches. Dit meldt onderzoeksbureau IDC die de verkoop van netwerkoplossingen over het vierde kwartaal van 2016 en heel 2016 onderzocht.

De verkoop van Erhernet switches steeg met 2,4 procent naar 24,4 miljard dollar. De verkoop van enterprise service provider (SP) routers steeg met 1,3 procent naar 14,58 miljard dollar.

In Europe steeg de verkoop van ethernet switches met 0,8 procent. De verkoop van enterprise en service provider routers daalde in Europa, in het kwartaal zelfs met 6 procent.

Cisco blijft marktleider maar zag zijn marktaandeel in de ethernet switch markt zakken van 60,6 naar 57 procent. In de router markt zakte Cisco's marktaandeel in enterprise en service provider router van 45 naar 42,2 procent.

Huawei zag de verkoop van ethernet switches met 61,8 procent toenemen waardoor het marktaandeel steeg van 4,4 naar 7 procent. De verkoop van Huawei routers steeg met 21,2 procent waardoor Huawei een marktaandeel heeft van 17,7 procent.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) zag zijn marktaandeel in de markt voor ethernet switches in het vierde kwartaal van 2016 zakken van 5,5 naar 5 procent.

Arista Networks zag de verkoop met ethernet switches met 33 procent stijgen. Het marktaandeel steeg naar 4,1 procent.

Juniper had een stabiel jaar rond de verkoop van ethernet switches. De verkoop van routers steeg waardoor het een marktaandeel heeft van 16,1 procent.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware