Onepoint levert Gemeente Brummen nieuw Nutanix Enterprise Cloud Platform

16-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Onepoint levert Gemeente Brummen nieuw Nutanix Enterprise Cloud Platform

Nutanix, speler enterprise cloud computing, heeft een nieuwe datacenterinfrastructuur geleverd voor de gemeente Brummen. De nieuwe hyperconverged infrastructuur voorziet de gemeente van aanzienlijk meer storagecapaciteit en zorgt dat men minder tijd kwijt is met het beheer van het eigen datacenter.

De vernieuwing van de gemeentelijke datacenterinfrastructuur was noodzakelijk omdat de legacy infrastructuur verouderd was. Hierdoor ontstonden er allerlei problemen. De kosten voor het beheer van de infrastructuur werden te hoog en er was een gebrek aan schaalbare opslagcapaciteit. De nieuwe enterprise cloudoplossing lost dit probleem op met zeer schaalbare opslagcapaciteit op basis van een pay-as-you-grow model. Bovendien zijn de operationele kosten van het datacenter lager geworden, door een lager energieverbruik en de afgenomen behoefte aan datacentermanagement – dat zowel vanuit vaardigheids- als onderhoudsperspectief vaak ingewikkeld is.

“Met traditionele opslag gebruikten we 8 Terabyte aan opslag, terwijl dat met Nutanix slechts 5 Terabyte is. Deduplicatie- en compressietechnieken zijn ingebouwd in de Nutanix oplossing, waardoor data slim wordt opgeslagen. Het maakt alles dat op de achtergrond draait veel eenvoudiger,” aldus Lennart Giaccotto, systeembeheerder bij de gemeente Brummen en eindverantwoordelijke voor het datacenter. “Het belangrijkste is echter het gewonnen beheergemak. Je wil gewoon dat de apparatuur wordt neergezet, dat hij draait en dat hij blijft functioneren zonder dat je er omkijken naar hebt. Met de nieuwe apparatuur is dat allemaal ondervangen. Gelukkig maar, want we hebben het al druk genoeg.”

De gemeente Brummen gebruikte de expertise van onepoint voor advies bij het vervangingstraject. Het bedrijf was tevens betrokken bij de uiteindelijke implementatie. “Een dergelijk vervangingstraject is doorgaans erg ingrijpend voor een gemeente. Ze hebben te maken met hoge performance, compliance en security eisen, veel gebruikers en relatief weinig middelen en mensen om de organisatie te ondersteunen. Oplossingen als die van Nutanix zijn uitermate geschikt voor een gemeente. Ze zorgen ervoor dat beheertaken voor een belangrijk deel geautomatiseerd zijn, waardoor de IT-afdeling zich bezig kan houden met de organisatie,” aldus Irwin Sint Jago, CTO bij onepoint.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter