Floris Hulshoff Pol - 20 maart 2017

Juniper Networks en Xantaro organiseren studentencompetitie

Juniper Networks en Xantaro organiseren studentencompetitie image

Juniper Networks, speler in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, organiseert samen met service-integrator Xantaro zijn eerste workshop annex competitie ‘Throwdown’ in de regio Europe, Middle East & Africa (EMEA). Juniper en Xantaro brengen studenten uit de hele regio EMEA bijeen, die voor de uitdaging worden gesteld om in teamverband oplossingen te vinden voor praktische zakelijke problemen op het gebied van software defined networking (SDN) en netwerkautomatisering. Birmingham City University treedt op als gastorganisatie en het evenement vindt plaats van 11 tot en met 20 april 2017.

De throwdown maakt deel uit van het OpenLab-programma van Juniper en biedt studenten de gelegenheid om praktische netwerk- en programmeerervaring op te doen. Het evenement omvat lezingen, workshops en trainingen met een focus op de technologische revolutie die SDN teweegbrengt. De eerste twee dagen werken de studenten op de campus van Birmingham City University. Daarna houden ze zich zeven dagen lang bezig met de uitvoering van hun projecten. Alle teams komen op donderdag 20 april opnieuw samen om de door hen ontwikkelde netwerkoplossingen te presenteren aan een jury. Dit wordt gevolgd door een prijsuitreiking.

“Uit een wereldwijde enquête door Wakefield Research en Juniper Networks onder ICT-besluitvormers blijkt dat bijna de helft van de respondenten van mening is dat hun medewerkers de komende vijf jaar niet over alle vaardigheden zullen beschikken die voor hun ICT-functie nodig zijn. De throwdowns van OpenLab dragen bij aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie van netwerkprofessionals door studenten en brancheleiders bijeen te brengen voor het vinden van creatieve oplossingen voor netwerkproblemen die in betere businessmodellen resulteren”, zegt Mike Marcellin (foto), chief marketing officer bij Juniper Networks.

“Dit programma verschilt sterk van de bekende ‘hackathons’ die binnen de ICT-sector worden georganiseerd. Throwdowns richten zich niet zozeer op het competitieve element, maar hanteren een meer evenwichtige aanpak. Het programma biedt studenten de mogelijkheid om netwerkkennis te vergaren en samen te werken met inhoudelijke experts van Juniper en Xantaro. Het staat in het teken van de snelle ontwikkelingen rond SDN-technologie. Studenten werken aan een praktijkcasus op het gebied van netwerkautomatisering ter aanvulling op de kennis die zij in het klaslokaal hebben opgedaan om hun software- en netwerkvaardigheden te stimuleren. We vinden het geweldig om onze steun aan dit evenement te verlenen”, aldus Gerold Arheilger, chief technology officer bij Xantaro.

Juniper Networks kondigde vorig jaar de opening aan van verschillende nieuwe OpenLab-locaties in Silicon Valley (Sunnyvale, Californië), Amsterdam, London, Tokio, Singapore en Sydney. Deze in totaal zeven faciliteiten vormen een katalysator voor wereldwijde netwerkinnovatie. OpenLab biedt klanten, partners, universiteiten en andere leiders in de netwerksector de kans om nieuwe kennis op te doen en de oplossingen van Juniper in te zetten voor de ontwikkeling van innovatieve nieuwe diensten en applicaties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!