Zyxel Nebula speelt in op toenemend gebruik van Azure, AWS, IBM of Oracle CloudZyxel Nebula speelt in op toenemend gebruik van Azure, AWS, IBM of Oracle Cloud
20-03-2017 | door: Redactie

Zyxel Nebula speelt in op toenemend gebruik van Azure, AWS, IBM of Oracle Cloud

Zyxel, leverancier van netwerkoplossingen speelt met zijn Nebula portfofolio in op het toenemend gebruik van cloud zoals Microsoft Azure, AWS, IBM of Oracle Cloud. Daarbij is een krachtig redundant netwerk tussen de cloud en plaatselijk serverruimtes en datacenters noodzakelijk. Met Nebula zegt Zyxel Communications een veilige cloud-gebaseerde netwerkbeheeroplossing die met name geschikt is voor mkb-bedrijven die meerdere locaties hebben.

IDC voorspelt dat de cloud adoptie steeds verder uitbreidt. In 2020 wordt de cloud als een veilige en betrouwbare technologie gezien. Dit komt door de inzet van nieuwe diensten als cloud gebaseerde encryptie, threat-analyses, gedragsanalyses en blockchain. Ook Gartner ziet een positieve trend richting de cloud. In antwoord hierop heeft Zyxel Nebula ontwikkeld. Het betreft een volledig cloud-gebaseerde beheeroplossing voor Zyxel Nebula wireless, switches en securityapparatuur.

Toepasbaarheid Nebula volgens partners

Met Nebula kunnen resellers en IT-afdelingen op afstand meerdere netwerken uitrollen, beheren en eventuele incidenten voorkomen of snel oplossen. Jeffrey Evers (foto), eigenaar van I&S Services en partner van Zyxel: ‘Heeft een bedrijf veel satellietlocaties met maar twee of drie medewerkers, dan is het toepasselijker om niet te gaan voor lokale inrichtingen maar voor Nebula van Zyxel. Daarmee kan je alle locaties remote monitoren en overzien. Daarnaast is het schaalbaar en de regelgeving is eenvoudig. Dit komt doordat Nebula cloud-gebaseerd is. Evers vervolgt: ‘Onmogelijke routerwijzigingen die voor downtime zouden kunnen zorgen, configureert Nebula niet, dat is dus niet alleen eenvoudiger maar ook veiliger.’ Evers: ‘Bovendien zijn de bedrijfsgegevens te beveiligen op applicatieniveau. Dat is geen overbodige luxe, gezien de groei in het aantal gebruikte applicaties en daarmee de groei in aanvallen op applicatieniveau.’

Al met al is Nebula op basis van meerdere locaties, centraal beheer en outsourced IT sneller, proactief en kostenefficiënter dan conventionele oplossingen en bovendien veilig. Nebula past bij organisaties die de cloud only weg inslaan, maar ook bedrijven die hier nog niet aan toe zijn en voor een hybride of cloud first strategie kiezen kunnen met Nebula uit de voeten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud