F5 Networks tweakt aanbod en biedt Security Incident Response Team
20-03-2017 | door: Witold Kepinski

F5 Networks tweakt aanbod en biedt Security Incident Response Team

F5 heeft zijn security-portfolio uitgebreid met oplossingen die meer zicht en controle geven op het voortdurend veranderende digitale landschap. Naast deze producten is F5 Labs officieel van start gegaan, dat toegang biedt tot een Security Incident Response Team en geavanceerde analysemogelijkheden.

De introducties spelen in op de enorme groei van versleuteld internetverkeer; inmiddels al zo’n 70 procent van al het internetverkeer volgens het 2016 TLS Telemetry Report. Deze groei gaat gepaard met toenemende zorgen over privacy en beveiliging. Uit eigen onderzoek van F5, het vorige maand gepresenteerde State Of Application Delivery rapport, bleek al dat gebruikers voor het eerst beveiliging belangrijker achtten dan de beschikbaarheid en snelheid van applicaties.

Wim Zandee (foto), Director System Engineering North & East EMEA F5 Networks, stelt: “Het beschermen van gebruikers en data vereist tegenwoordig een vergaand inzicht in applicatieverkeer en gedrag van gebruikers. Hoe meer dit verkeer versleuteld is met SSL, hoe lastiger het is voor security-tools om grip te krijgen op malware en andere kwaadwillende software dat zich probeert te verstoppen in dat SSL-verkeer. Een combinatie van intelligente dreigingsanalyse, response strategieën en simpele toegangscontrole voor applicaties en data is hiervoor essentieel. Onze nieuwe toepassingen en services zijn erop gericht om de nieuwe soorten bedreigingen holistisch aan te pakken en zo effectief weerstand te bieden.”

F5 Labs
Het Security Incident Response Team is opgezet om dreigingen te identificeren en onmiddellijke tegenmaatregelen te bieden om bedrijven zo goed mogelijk te beschermen. Het team vormt een aanvulling op F5’s producten middels monitoring, analyse, post-incident rapportages en best practices om effectief te reageren op cybercrime en om te zorgen dat sites, applicaties en gebruikers veilig en verbonden blijven. De service is beschikbaar voor F5 security-gebruikers gedurende de levensduur van de security-producten.

F5 Labs heeft meerdere industrie-experts en onderzoekers aangetrokken om wereldwijde informatie over risico’s voor applicaties te verzamelen, te analyseren en te rapporteren. Het vormt een toegankelijk platform om allerhande security-issues inzichtelijk te maken die industriebreed spelen, met inzichten van verschillende CISO’s (waaronder F5’s Mike Convertino) en partners. F5 Labs levert ook relevante informatie voor de eigen product roadmap, en voor innovaties via de programmeerbare technologieën van F5 en de DevCentral community.

Nieuwe toepassingen
De nieuwe Herculon security productlijn stelt beheerders in staat eenvoudig nieuwe oplossingen te implementeren zonder dat ze daarbij gehinderd worden door beveiligingsdrempels of dreigingen. De Herculon SSL Orchestrator biedt beter zicht op het groeiende gebruik van versleutelde data in applicaties. Hierbij wordt F5 hardware ingezet voor SSL/TLS en wordt de performance verbeterd door cryptografische capaciteiten, contextbewuste dynamische service chaining en native integraties. De Herculon DDoS Hybrid Defender zorgt voor een meerlaagse verdediging tegen DDoS-aanvallen. Het verkleint de hersteltijd met een hybride aanpak door high-performance hardware met offsite cloud scrubbing te combineren.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter