Microsoft Azure Storage had last van onopgemerkte storing in oosten VS

19-03-2017 | door: Witold Kepinski

Microsoft Azure Storage had last van onopgemerkte storing in oosten VS

Microsoft Azure Storage had op 15 maart last van een lichte storing in oosten VS. Deze duurde ruim acht uur zo meldt  VentureBeat. De storage availability werkte niet helemaal naar behoren, maar de dienst bleef met een iets lagere performance doordraaien.

Microsoft meldt dat een storage cluster het niet meer deed en daardoor niet 100 procent beschikbaar was in het oosten van de VS zo staat te lezen in de Storage Availability In East US op de Azure status pagina. De storing werd nauwelijks opgemerkt omdat de dienst niet uitviel en verder in de nacht afspeelde.

Getroffen Azure diensten waren Virtual Machines Azure Media Services, Application Insights, Azure Logic Apps, Azure Data Factory, Azure Site Recovery, Azure Cache, Azure Search, Azure Service Bus, Azure Event Hubs, Azure SQL Database, API Management en Azure Stream Analytics.

Een paar weken eerder had Amazon Web Services (AWS) een flinke storing, erger dan die van Azure. De pure cloud is dus kennelijk niet altijd even beschikbaar en kan niet 100 procent fault tolerant draaien.

Lees meer op https://azure.microsoft.com/en-us/status/history/

Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud