Witold Kepinski - 20 maart 2017

Epson toont PaperLab en toekomstige werkplek op CeBIT 2017

Op CeBIT 2017 presenteert Epson zijn visie op de toekomstige werkplek: maatschappelijke ontwikkelingen en technologische trends zullen samen zorgen voor een duurzamere omgeving en productievere en meer betrokken werknemers. Epson deed onderzoek naar de verwachtingen van werknemers en de impact die technologie zal hebben. Minoru Usui (foto), President van Epson, zet de belangrijkste bevindingen tijdens een persconferentie en in zijn Key Note-speech op een rij.

Epson meldt op CeBIT 2017 klaar te zijn voor een toekomst waarin wearables, robotica en printtechnologie een belangrijke rol spelen. Het bedrijf demonstreert zijn nieuwe technologieën en producten tijdens CeBIT 2017: zo lanceert Epson een nieuwe generatie WorkForce zakelijke inkjetprinters. Deze supersnelle kleuren A3-printers bieden ecologische voordelen die alleen met de inkjettechnologie haalbaar zijn: een zeer laag energieverbruik in combinatie met aanzienlijk minder verbruiksonderdelen, terwijl de kosten vergelijkbaar zijn met een groot laserkopieerapparaat. Door de hoge snelheid zijn de nieuwe WorkForce printers zeer geschikt voor nieuwe en veeleisende markten. IDC verwacht bovendien dat de zakelijke inkjetmarkt tot 2020 met 10,2 procent zal groeien.

Robert Clark, Senior Vice President bij Epson Europe: “Daarnaast beleeft PaperLab op CeBIT 2017 zijn Europese primeur. Met dit eerste papierproductiesysteem voor kantoren kunnen organisaties door middel van een droog proces duizenden vellen papier per dag produceren uit veilig vernietigd afvalpapier. Daarnaast tonen we tijdens CeBIT een groot aantal zakelijke en privé-oplossingen, variërend van augmented reality tot draagbare scanners. Door onze ruime ervaring in technologische research & development weet Epson zeer nauwkeurig waar gebruikers behoefte aan hebben op gebied van printers, projectoren, smart glasses en robotica.”

Bezoekers kunnen meer te weten komen over het erfgoed van Epson en de toekomstige strategie in het Japan Pavillion op stand A38 in hal 4, waar een meeslepende presentatie op een 230-graden gebogen scherm wordt getoond. Bezoekers maken hier kennis met de wereldprimeurs die Epson in het verleden heeft gebracht, de inzet van het bedrijf voor het milieu en de innovatieve producten die de toekomst vorm zullen geven, zoals dual-armed robots.

Op de Epson stand kunnen bezoekers ook de nieuwe WorkForce Pro WF-C869RDTWF bekijken, een product waarmee bedrijven energie kunnen besparen, en tot wel 84.000 pagina’s kunnen printen zonder verbruiksmaterialen te hoeven vervangen. Daarnaast toont Epson tijdens CeBIT 2017 diverse installatie en zakelijke projectoren, waaronder de EB-L25000U 3LCD-laserprojector. Maar ook de Moverio BT-350 smart glasses, waarmee een museum een tentoonstelling kan verrijken, een theater ondertitels bij een stuk kan tonen of een industriële faciliteit tours tot leven kan laten komen met achtergrondinformatie en interactieve content, is te proberen. Ten slotte zijn er de Epson EcoTank-printers, waarmee het gebruik van cartridges tot het verleden behoort en waarmee printkosten kunnen worden verlaagd.

Epson is te vinden in Hal 3, op stand d17, en op het Japan Pavillion in Hal 4, op stand A38.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!