DC Valley datacenter op de grens tussen Ede en Veenendaal
21-03-2017 | door: Witold Kepinski

DC Valley datacenter op de grens tussen Ede en Veenendaal

DC Valley en Stichting ICT Valley gaan op 22 maart 2017 een plan presenteren voor de bouw van DC Valley: een state-of-the-art datacenter op de grens tussen Ede en Veenendaal, dat bovendien op duurzame wijze de omliggende bedrijven verwarmt. De plannen worden bekend gemaakt in Vonk360, hét fysieke centrum voor start-ups, innovatie en uitwisseling van ICT-kennis.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van wethouders van Ede en Veenendaal en ondernemerskringen presenteren beide organisaties concrete plannen om een boost te geven aan de ICT-ontwikkeling binnen de FoodValley regio.

DC Valley en ICT Valley leveren, ieder vanuit eigen expertise, een belangrijke bijdrage aan de snelle groei van ICT binnen de FoodValley. Om deze groei te faciliteren start Unica Fastcom binnenkort met de bouw van DC Valley, hét greenfield datacenter op BTA12, het bedrijventerrein tussen Ede en Veenendaal. Fius van Laar zal op 22 maart namens Unica Fastcom details omtrent dit toekomstgerichte regionale datacenter bekend maken.

Daarnaast groeien de activiteiten van ICT Valley zo snel dat de organisatie ruimte nodig heeft om aan de vraag te voldoen. Daarom zullen zij binnenkort hun intrek nemen in een innovatieve building in Veenendaal: Vonk360. Tijdens de vervolgbijeenkomst wordt deze overeenkomst getekend. Een reeks aan activiteiten zorgt zo voor het ontstaan van een ICT campus: high-tech ICT innovatie met werkgelegenheid zo melden DC Valley en Stichting ICT Valley.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters