HP introduceert verbeterde 3D-materialen en open 3D-platform
22-03-2017 | door: Redactie

HP introduceert verbeterde 3D-materialen en open 3D-platform

HP Inc. introduceert een aantal toevoegingen aan zijn open platform voor 3D-printen. Dat deed het op de Additive Manufacturing Users Group (AMUG) conferentie. Het verder ontwikkelen en het verlagen van de kosten van geavanceerde 3D-printpaterialen en -toepassingen is volgens HP een cruciale stap in de digitale vernieuwing van de wereldwijde industrie.

HP's open-platformmodel voor 3D-printen moet de beschikbaarheid van nieuwe materialen en het aantal mogelijke toepassingen vergoten. Het model verlaagt volgens HP bovendien de materiaal- en ontwikkelkosten, versnelt en verbetert het printproces en creëert nieuwe mogelijkheden voor de productie van onderdelen voor specifieke industrieën, aldus Tim Weber, Global Head of 3D Materials and Advanced Applications bij HP. 

3D-printing Material Development Kit (MDK)

In samenwerking met SIGMADESIGN, biedt HP een MDK voor 3D-printmaterialen en zorgt het voor een uitgebreid aanbod van materialen voor eindklanten en een eenvoudig certificerings- en testproces voor partners. De MDK stelt bedrijven die hun materialen willen certificeren in staat om snel de verdeling en compatibiliteit van 3D-poeder met de HP Jet Fusion 3D-printers te testen, voordat ze deze bij HP indienen. Daarmee is de MDK volgens HP een fundamenteel onderdeel van HP’s open-platformstrategie. Dit vereenvoudigt het certificerings- en testproces, wat leidt tot kortere innovatiecycli en een verhoogde kwaliteitsstandaard, zo beweert Bill Huseby, directeur en CEO bij SIGMADESIGN. "Het materiaal is bepalend voor een succesvolle productie, en de combinatie van HP’s open platform en de mogelijkheid om op voxel-niveau te werken versnelt de digitale transformatie van deze biljoenenindustrie."De MDK zal naar verwachting dit voorjaar beschikbaar zijn en partners kunnen vanaf vandaag een pre-order plaatsen, door te mailen naar: [email protected].

3D-Open Material and Applications Lab

Voortbouwend op de open-platformvisie eeft HP een state-of-the-art lab opgezet, om bedrijven te helpen met het ontwikkelen, testen en leveren van nieuwe generaties materialen en toepassingen voor 3D-printing. In het nieuwe HP 3D Open Materials and Applications Lab, gesitueerd in Corvallis, Oregon, hebben partners de mogelijkheid om diverse apparatuur te gebruiken en expertise te raadplegen. Dat is essentieel in het versnellen van de vooruitgang en adoptie van 3D-printtechnologie.

In mei 2016, heeft HP de HP Jet Fusion 3D Printing Solution aangekondigd, een productieklaar en commercieel 3D-printsysteem. Bovendien biedt HP de klanten de mogelijkheid om onderdelen op voxel-niveau te bewerken, waardoor massa-personalisatie mogelijk is (een voxel is de 3D-versie van een pixel, die enkel een 2D-beeld geeft).

BASF en Evonik benadrukken innovaties in materiaalontwikkeling met HP

BASF en Evonik hebben meer informatie over nieuwe innovaties gedeeld. Die zijn ontwikkeld met HP’s open platform, en met de mogelijkheid om te werken met het nieuwe HP 3D Open Materials and Applications Lab. Kara Noack, Head of 3D-Printing Noord-Amerika bij BASF. ”We ontwikkelen materialen met behulp van het HP open platform en het unieke HP testing lab in Corvallis, om materiaalontwikkeling te versnellen. Dat zorgt ervoor dat men het maximale uit 3D-printen haalt. Het HP open platform biedt BASF de mogelijkheid om met onze klanten te werken, en samen met HP, om niet alleen de materiaalmarkt te versnellen, maar ook de adoptie van 3D-printen in productieprocessen.”

Daarnaast heeft Noack de voordelen uiteengezet van het werken met het HP 3D Open Materials and Applications Lab en de voortgang die het bedrijf maakt met gecertificeerde materialen voor HP’s Multi Jet Fusion technologie. “Met BASF’s ervaring en R&D-expertise weten we de ontwikkeling van materialen met betere mechanische eigenschappen te versnellen, met behulp van her HP 3D Open Materials and Applications Lab”, zegt ze. “We hebben meerdere versies van een thermoplastische elastomeren ontwikkeld, waaronder TPU, thermoplastisch polyurethaan, als aanvulling op ons toch al uitgebreide productportfolio. HP’s 3D Open Materials and Applications Lab geeft ons de mogelijkheid om een breder aanbod van materialen in de markt te zetten.

Evonik was de eerste partner die de plannen aankondigde om een gecertificeerd materiaal te commercialiseren, voor het HP Open Platform. Vandaag deelt Evonik de details omtrent de beschikbaarheid van de VESTOSINT 3D Z2773, een PA-12 poeder, dat speciaal is geïntroduceerd voor gebruik met de HP Jet Fusion 3D Printing Solutions, en biedt het inzicht in het productieproces daarvan. “In oktober hebben we een succesvolle certificering van de VESTOSINT 3D Z2773 aangekondigd, en nu kunnen we met genoegen laten weten dat het product in mei initieel beschikbaar is, met de volledige beschikbaarheid voor onze klanten kort daarna”, zegt Matthias Kottenhahn, Head of the Business Line High Performance Polymers, bij Evonik. “In slechts zes maanden hebben we, met behulp van het HP Open Materials and Applications Lab, innovatieve nieuwe materialen met significante voordelen ontwikkeld, gecertificeerd en in de verkoop gebracht. Onze gezamenlijke inzet voor het opnieuw beoordelen van de manier waarop de 3D-materialen ontwikkelen is ontstaan door HP’s investering in het open platform, met tools zoals de MDK en het 3D Open Materials and Applications Lab”, aldus Kottenhahn.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

3D, printers