Witold Kepinski - 24 maart 2017

PharmaPartners en Portavita intensiveren samenwerking

PharmaPartners en Portavita intensiveren samenwerking image

PharmaPartners en Portavita gaan de informatie-uitwisseling tussen het HIS en het KIS verder optimaliseren. Huisartspraktijken krijgen hierdoor volgens betrokken partners in Medicom een nog beter overzicht van de patiënt. Daarnaast kunnen zij snel en eenvoudig indicatoren en rapportages voor NHG-accreditaties opleveren.

Het verder optimaliseren van de integratie van HIS en KIS is voor de huisartspraktijk van het grootste belang. PharmaPartners en Portavita werken daarom voortdurend aan het verbeteren van de uitwisseling van gegevens tussen beide systemen. Zo komt op dit moment, op basis van de OZIS Ketenzorg standaard, al veel informatie vanuit het KIS direct in het HIS terecht, en vice versa. 

In april wordt een volgende stap gezet: onderzoeken kunnen dan in Portavita worden vastgelegd volgens de SOEP-indeling. De gebruikers kunnen de onderzoeken daardoor overzichtelijker terugvinden in hun HIS. Tevens kunnen zij vanuit Medicom via een enkele klik (Single Sign-On) direct een scherm openen van een episode in Portavita.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!